Loopbaan

Carriere
Studie

IT-opleidingen gaan zoveel mogelijk door, maar dan virtueel

‘Er wordt veel gecanceld, maar er wordt ook nog steeds veel uitgevoerd.’

3 april 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus Covid-19 hebben flinke impact op IT-opleiders, concludeerde het ICT Leerplatform na een rondgang onder de opleiders. “Dit is echt een megaklap voor ons”, vertelt George de Jongh, directeur van Dirksen Opleidingen, tegenover AG Connect. Maar gelukkig gaat ook veel wél goed.

Nederland kent diverse aanbieders van IT-opleidingen, die zich sinds 13 maart genoodzaakt zien om hun lessen virtueel aan te bieden. Bij sommige opleidingsinstituten had die omschakeling veel voeten in de aarde. “Het is niet zo simpel als: zet een camera op je PC en ga gewoon door”, zegt Bastiaan Janssen, CEO van Vijfhart IT-opleidingen bijvoorbeeld. “Je merkt bijvoorbeeld dat de infrastructuur bij de cursist ook goed moet zijn, en dat het rustig is om hem heen. En docenten moeten hier ook aan wennen. Het is ook goed dat wij hier al ervaring mee hadden.”

Dirksen Opleidingen had met nog een veel grotere uitdaging te maken: veel van hun opleidingen zijn erg praktisch en laten zich niet zomaar omzetten naar virtuele varianten. “Zaken als solderen voor beginners en laswerkzaamheden in de telecom kun je simpelweg niet op afstand aanleren”, verklaart directeur De Jongh.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!