Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-omscholing voor werkloze 50-plussers

Coding academy Codaisseur heeft een apart omscholingsprogramma opgezet waarbij het voor 400 werklozen een gratis opleiding voor tech-support biedt. Het streven is om de helft daarvan 50-plussers te laten zijn.
oudere man laptop bezorgd
© Shutterstock
Shutterstock

Het gratis initiatief Work In Tech wordt uitgevoerd met steun van internetreus Google, opleidingsaanbieder Coursera en bedrijfsadviseur INCO Group. Het aanbod van 400 omscholingsplekken geldt voor mensen die als gevolg van de coronapandemie hun werk zijn kwijtgeraakt.

Online-cursus voor Google-certificaat

“Met deze opleiding krijgen deelnemers IT skills aangeleerd waarmee zij interessant worden voor sectoren waar de vraag naar IT-personeel groot is”, aldus CEO Wouter de Vos in het uitgestuurde persbericht. Het opleidingsprogramma Work In Tech is opgezet door de INCO Academy van het in Dubai gevestigde INCO, dat ondernemers diensten en adviezen aanbiedt.

Work In Tech wordt in verschillende landen aangeboden, via lokale partners. Het gaat om een online-opleiding waarvoor het platform van Coursera wordt gebruikt. De nu aangeboden omscholing levert deelnemers een certificaat als Google IT Support Professional op. De voor Nederland aangehaalde partner Codaisseur werft mensen voor dit opleidingsprogramma, begeleidt die deelnemers en helpt hun na afronding in de zoektocht naar een baan.

Diversiteit en IT-basis

De doelstelling om 200 van de 400 omscholingsplekken te 'reserveren' voor 50-plussers is mede ingegeven door een streven naar diversiteit in leeftijdsgroepen, voor werkgevers in de tech-sector. “Deze groep mensen ondervindt veel moeite bij het vinden van een nieuwe baan. Maar hun kennis en ervaring is in andere sectoren extreem waardevol, zeker in combinatie met nieuwe vaardigheden”, zegt De Vos van Codaisseur.

Het opleidingsprogramma is breed ingestoken en moet deelnemers basale IT-vaardigheden bijbrengen voor een carrière in IT-support. Dit omvat het oplossen van technische problemen en geven van klantenzorg, kennis van netwerken en besturingssystemen, skills voor systeembeheer, plus security. De cursus duurt twee tot vijf maanden en neemt 5 tot 10 uur per week in beslag.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in