Loopbaan

Carriere
Omscholing

IT-omscholing neemt vlucht door coronacrisis

Opleiders zien aantal aanmeldingen stijgen en zetten nieuwe trajecten op.

© CC0 - Pixabay
16 juni 2020

Opleiders zien aantal aanmeldingen stijgen en zetten nieuwe trajecten op.

De coronacrisis en de bijbehorende intelligente lockdown heeft flinke impact op de Nederlandse werkgelegenheid. Diverse mensen zoeken dan ook naar ander werk, bij voorkeur in sectoren waar naar verwachting wel groei blijft. De IT is daar één van, en dat merken de IT-omscholers in Nederland.

Het aantal werkloze Nederlanders is de afgelopen maanden flink toegenomen. In april steeg het aantal lopende WW-uitkeringen naar maar liefst 292.000, 41.7000 meer dan in maart dit jaar. En de problemen worden mogelijk alleen maar groter: het UWV raamt dat een derde van de werknemers in Nederland in een sector werkt waar een hoog risico is op sterke afname van de werkgelegenheid.

Het is dus logisch dat veel mensen om zich heen kijken naar andere opties, bijvoorbeeld door zich te laten omscholen naar een ander vakgebied. Dat merken ook de IT-opleiders, blijkt uit een rondgang van AG Connect. Op diverse plekken nam het aantal aanmeldingen toe tijdens de coronacrisis.

Overal groei

Zo zag Make IT Work – een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam – sinds de start van de crisis een toeloop van 25 procent om het aantal inschrijvingen van cursisten. “Wij denken dat dit komt doordat momenteel meer mensen hun baan verliezen”, aldus accountmanager Baukje Siebrecht. “Waarschijnlijk liepen ze al langer met het idee en zetten ze nu de stap.”

De vorig jaar gestarte Winc Academy ziet zo’n zelfde trend, al weet medeoprichter Marijn Pijnenborg niet zeker of alle groei het gevolg is van de coronacrisis. “We zitten sowieso op een groeicurve. Ik zou zeggen dat we 25 procent extra door normale groei hebben en 25 procent door corona.”

TechGrounds merkt de groei in aanvragen met name bij de werving van de nieuwe groep in de codeerschool, die in september van start gaat. “De teller staat al op 900 aanmeldingen”, vertelt Viktor Bos, program director bij TechConnect en managing partner bij TechGrounds. Bovendien komen er vragen vanuit verschillende kanten om mensen te helpen, bijvoorbeeld vanuit de gemeente. “De vraag verandert echt. Mensen van wie hun baan op de tocht staat moeten wat, en IT is een richting waar nog steeds werk in is.”

Ook bij Growth Tribe, dat bedrijfsopleidingen aanbiedt, is een flinke stijging te zien in het animo voor trainingen. Waar normaal gesproken 200 tot 300 mensen per maand opgeleid worden, kreeg de opleider in mei meer dan 500 aanvragen voor de cursussen Growth Marketing, Data Science en UX, vertelt medeoprichter en CEO Peter van Sabben. “We denken dat dit gaat doorzetten en alleen maar meer gaat worden, omdat bedrijven nu nog sneller moeten handelen voor hun digitale transformatie. Daarnaast zullen er veel werklozen komen.”

IT blijft hard gaan

Louis Spaninks, directeur van IT-opleidingsfonds CA-ICT, kijkt niet op van de enorme toeloop bij IT-omscholers. Het aantal aanvragen voor omscholing naar IT nam volgens hem zelfs al voor de coronacrisis begon toe. Maar de crisis heeft die groei zeker gestimuleerd, ook omdat de vraag naar personeel groeit. “Grote ondernemingen zien dat een deel van hun inzet uit het buitenland, de expats, terugloopt. Bovendien kost een flexibele schil – bijvoorbeeld met detachering – ook geld. Die kosten kun je nu deels reduceren door mensen in dienst te nemen.”

Het aantal mensen dat zich laat om- of bijscholen, groeit bovendien door de tweede NOW-regeling. Werkgevers die dit noodpakket aanvragen zijn namelijk verplicht om om- en bijscholing onder werknemers te stimuleren. Het kabinet ondersteunt daarbij door 50 miljoen euro uit te trekken voor het crisisprogramma NL leert door, waar mensen vanaf juli online scholing en ontwikkeladviezen kunnen volgen.

Voor al die mensen die zich willen laten omscholen, is IT een logische keuze, denkt Spaninks. “Als je je laat omscholen, dan lijkt het me dat je gaat kijken naar kansrijke beroepen. Daar zit IT natuurlijk ook bij”, legt Spaninks uit. “Alles wat met digitalisering en IT te maken heeft, heeft misschien een dipje gehad, maar dat gaat wel weer lopen.”

Nieuwe omscholers

Diverse partijen maken ook gebruik van het groeiende animo. Ze beginnen bijvoorbeeld een nieuw traject of creëren een ander aanbod. Zo ontwikkelt TechGrounds een geheel nieuw scholingsproduct, specifiek voor de groep die nu bij het UWV of de gemeente instroomt. “Dat is een training van een maand, waarin we mensen laten zien wat de leerpaden zijn en hoe ze zelf kunnen leren”, vertelt Bos. Geïnteresseerden krijgen onder meer een korte cursus over programmeren of een basis cloud. En alles wordt op afstand gegeven.

De Bit Academy – dat al IT-opleidingen op mbo-niveau aanbood – is onlangs een nieuw UpSkill-traject begonnen, waarin geïnteresseerden in drie tot vijf maanden omgeschoold worden naar IT’er. “We willen sowieso een leven lang leren aanbieden bij studenten die klaar zijn bij ons. Daar past dit heel goed bij. Maar door de coronacrisis is dat nu wel in een stroomversnelling gekomen”, verklaart medeoprichter Dennis Berkhof.

De studenten worden in het programma opgeleid tot full-stack web developers, al komt er ook nog een traject om junior data scientist te worden. De cursus kan bovendien op verschillende manieren gevolgd worden. Er is een traject voor individuen, die graag zelf leren. Zij krijgen daarbij via Slack ondersteuning van coaches, die uit het bedrijfsleven komen. Daarnaast zijn er klassikale trajecten, voor mensen die meer structuur zoeken en goed willen samenwerken.

Hoewel het klassikale deel volgende maand pas van start gaat en het UpSkill-traject nog officieel aangekondigd moet worden, zijn er al tien individuen met het traject begonnen. De opleiding is praktijkgericht en biedt ook ondersteuning bij het vinden van een baan. Na de studie is er bovendien een after care-programma, om mensen zo goed mogelijk op weg te helpen.

Animo blijft

De extra interesse in IT-omscholing is meer dan welkom. De IT-sector kampt al jaren met extreme tekorten en de instroom op IT-opleidingen is niet voldoende om die tekorten op te lossen. Zij-instromers kunnen verder bijdragen aan het oplossen van het probleem.

Maar blijft dat hogere animo ook, of is het slechts een tijdelijk iets? Spaninks heeft in ieder geval goede hoop. “Mensen die ontslagen worden gaan zich oriënteren, en dan doet IT het wel heel goed.” En ook opleiders zien de toekomst rooskleurig in qua IT-omscholing. Zowel Van Sabben van Growth Tribe als Bos van TechGrounds denkt dat de behoefte aan omscholing blijft groeien, ook omdat de werkloosheid groeit.

Binnen de IT blijft er bovendien veel werk, ook voor de beginners, denkt Bos. “Het blijft natuurlijk een uitdaging om als beginner een baan te vinden, maar wij zien dat er bij een aantal partijen echt nog wel vraag is. Het is ook een kwestie van goed zoeken en veel bedrijven gewoon opbellen. Je moet gewoon even de juiste partij voor jou vinden.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.