Innovatie & Strategie

Branche
Charlie Dai

IT na corona: hardwareherstel zal moeilijk zijn

Verstoring van ketens voor hardware belooft nog flinke nasleep te krijgen.

Charlie Dai © Forrester
2 september 2020

De cloudindustrie en ook de softwaresector beleven flinke groei en komen tot nieuwe inzichten. Hetzelfde geldt voor telewerken, onderwijs op afstand en andere zaken die door de coronacrisis plots en versneld zijn ingezet. Ondertussen laaien er her en der hardwaretekorten op, ook nu nog. “Voor hardware zal het herstel veel moeilijker zijn dan voor software.”

Het in Nederland massaal ingezette thuiswerken en tele-leren van afgelopen voorjaar heeft toen voor een palet aan problemen gezorgd. Hordes met software en services zijn genomen, maar de horde van gebrek aan hardware bleek soms wat lastiger. Dit betrof niet alleen laptops voor schoolkinderen, maar ook plots populaire producten als webcams, headsets, beeldschermen en zelfs toetsenborden plus muizen.

‘s Werelds productiehuis

En dat betrof nog alleen de clientkant qua IT-middelen. Doordat de coronacrisis in China is begonnen, heeft dat wereldwijde gevolgen gehad voor productie en bevoorrading. Pc- en smartphoneleveringen liepen vertragingen van meerdere weken op. Maar ook IT-hardware voor de back-end heeft verstoringen kunnen voelen; servers, netwerkapparatuur, opslagsystemen en natuurlijk de diverse componenten daarvoor. Immers, China is het productiehuis van de techwereld.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!