Beheer

IT beheer
Headset bij de helpdesk

IT-helpdesk krijgt gemiddeld een 7

© CC - Flickr Katy Warner
7 september 2015
Driekwart van de Nederlandse werknemers honoreert de IT-helpdesk met een 'rapportcijfer' 7 of hoger. Men voelt zich begrepen (66%), goed geholpen (71%). Toch lost de helpdesk de gemelde problemen slechts in 59% van de gevallen echt op.

Een en ander valt op te maken uit een rondvraag in opdracht van SPS onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches. Meest gehoorde klacht aan het adres van de helpdesk (31%) is traagheid van de systemen. Respondenten die de ‘traagheid van software’ als grootste ergernis zien, nemen vaker contact op met de IT-helpdesk. Daarnaast geeft een kwart van de Nederlandse werknemers aan contact op te nemen met de IT-helpdesk met vragen over 'zakelijke apparaten'. 24% benadert de IT-helpdesk vanwege problemen met het gebruik van software en 23% zit met vragen over de internetverbinding. De top vijf wordt afgesloten met e-mailvragen (19%).  


SPS is leverancier van de IT-beheertooling Gensys. De bevinding dat trage systemen een grote ergernis van gebruikers zijn lijkt het bedrijf dan ook niet ongelegen te komen.  “Door continu de applicatie-interactie van de eindgebruiker te meten, worden performancedegradatie en downtime-momenten herkend en kan de IT-professional effectief actie ondernemen [whitepaper]. Zo wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en de IT-helpdesk minder overspoeld met vragen en problemen op dit gebied” voorspelt SPS's COO Linda Verweij

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.