Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-helpdesk krijgt gemiddeld een 7

Een en ander valt op te maken uit een rondvraag in opdracht van SPS onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches. Meest gehoorde klacht aan het adres van de helpdesk (31%) is traagheid van de systemen. Respondenten die de ‘traagheid van software’ als grootste ergernis zien, nemen vaker contact op met de IT-helpdesk. Daarnaast geeft een kwart van de Nederlandse werknemers aan contact op te nemen met de IT-helpdesk met vragen over 'zakelijke apparaten'.
Headset bij de helpdesk
© CC - Flickr
CC - Flickr

24% benadert de IT-helpdesk vanwege problemen met het gebruik van software en 23% zit met vragen over de internetverbinding. De top vijf wordt afgesloten met e-mailvragen (19%).


SPS is leverancier van de IT-beheertooling Gensys. De bevinding dat trage systemen een grote ergernis van gebruikers zijn lijkt het bedrijf dan ook niet ongelegen te komen. “Door continu de applicatie-interactie van de eindgebruiker te meten, worden performancedegradatie en downtime-momenten herkend en kan de IT-professional effectief actie ondernemen [whitepaper]. Zo wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en de IT-helpdesk minder overspoeld met vragen en problemen op dit gebied” voorspelt SPS's COO Linda Verweij

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in