Innovatie & Strategie

Carriere
Marjan en Annette

IT-helden in coronatijd: spoedbevalling digitaal onderwijs

Zoektocht naar optimale mix digitaal en fysiek onderwijs maakt plaats voor crisisinterventie.

Marjan Kat - de Jong (l) en Annette Peet tijdens video-interview © AG Connect,  Thijs Doorenbosch
19 maart 2020

Werknemers werken massaal thuis na de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. AG Connect spreekt ín deze periode met IT’ers die de Nederlandse IT draaiende moeten houden terwijl de druk op de IT-infrastructuur toeneemt en organisaties in hoog tempo hun bedrijfsvoering digitaliseren. Annette Peet en Marian Kat - de Jong draaien overuren bij SURF en de Avans Hogeschool om de plotselinge omslag naar digitaal onderwijs en toetsing te begeleiden.  

Annette Peet is projectmanager online en blended onderwijs bij SURF. Marian Kat – de Jong werkt voor een deel van haar tijd als collega van Peet en is daarnaast programmamanager ICT en Onderwijs binnen een academie van Avans Hogeschool. Zij werken samen aan het vraagstuk hoe onderwijs optimaal gebruik kan maken van nieuwe technologie, waarbij sommige onderdelen digitaal en andere klassikaal plaatsvinden. Opeens is dat laatste niet meer mogelijk en zien zij zich geconfronteerd met een vloedgolf aan vragen over online-onderwijs en -toetsen.

Waar zijn jullie de afgelopen dagen druk mee geweest?

Kat: "Opeens zag je overal blogs over online onderwijs als paddenstoelen uit de grond verschijnen. Twitter en LinkedIn ontploften met adviezen en commerciële partijen doken in het gat. Dat laat de verantwoordelijke docenten vaak achter met de vraag: wat ga ik nou doen? Want soms zijn de adviezen best tegenstrijdig te noemen."

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!