Beheer

Netwerken
IT-held tijdens thuiswerken: extra bandbreedte voor de thuiswerkers

IT-held tijdens thuiswerken: zorgen voor extra bandbreedte

Zijn datacenter nam de afgelopen dagen maatregelen om klanten extra brandbreedte te geven.

Wido Potters, manager sales & support bij BIT © BIT
18 maart 2020

Werknemers zijn massaal gaan thuiswerken na de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19. AG Connect spreekt ín deze periode met IT’ers die de Nederlandse IT draaiende moeten houden terwijl de druk op de IT-infrastructuur toeneemt en organisaties in hoog tempo hun bedrijfsvoering digitaliseren. Manager sales & support Wido Potters bij datacenter BIT over de eerste dagen na de aankondiging van het kabinet.

Ben je drukker dan normaal?

“Dat valt wel mee. We doen nu een aantal dingen die we normaal niet doen, maar gebruikelijke operationele taken zijn nu on hold gezet. Klanten zijn nu niet met nieuwe dingen bezig.”

Welke dingen doe je nu die je anders niet doet?

“Toen de overheid aan de mensen vroeg thuis te gaan werken, voorzagen we een piek op de bandbreedte. Daarom hebben we vorige week besloten onze klanten van dubbele bandbreedte te voorzien. Daarvoor hebben we wel op een aantal plekken extra capaciteit moeten aanleggen.
We voorzagen ook dat Teams en Google Hangouts met capaciteitsproblemen te maken zouden krijgen. We stellen, net als veel anderen, met behulp van Matrix open source, decentrale samenwerkingssoftware beschikbaar. Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten samen kunnen blijven werken, hebben we het bestaan van de software en de mogelijkheid om hier kosteloos gebruik van te maken wat beter en duidelijker gecommuniceerd.
En ook intern hebben we maatregelen genomen. In eerste instantie hebben we de werknemers in drie teams ingedeeld waarbij telkens één team vanaf huis zou werken en de andere twee vanaf twee verschillende locaties. Inmiddels werkt 95 procent van de werknemers thuis. We zijn wel gewend om thuis te werken, maar niet in deze mate. Dat brengt toch wat uitdagingen met zich mee.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!