Innovatie & Strategie

Analytics
IT-held in coronatijden: inzicht in de anderhalvemeter-samenleving

IT-held in coronatijden: inzicht in anderhalvemeter-samenleving

Tool van Jeroen Steenbakkers voorkomt overvolle terrassen en parken.

26 mei 2020

Nederland bleef massaal thuis om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken. Na ruim twee maanden gaat de overheid de maatregelen stap voor stap versoepelen. AG Connect spreekt met IT'ers die in deze periode een slimme oplossing hebben bedacht. De online social-distance tool van de startup Argaleo is zo’n slimme oplossing en maakt de ‘coronacapaciteit’ van openbare ruimtes inzichtelijk.

We zijn allemaal uitgelaten dat de horeca per 1 juni weer mag draaien en dit kan leiden tot een enorme run voor een plekje op het terras. Voor de autoriteiten is dit een groot probleem, want op deze manier kunnen ze de veiligheid niet waarborgen. 

Dat is waar startup Argaleo een oplossing biedt. Jeroen Steenbakkers, ontwikkelde met zijn bedrijf de social-distance tool. Deze online oplossing geeft een actueel en exact beeld van elke omgeving en locatie. Niet alleen terrassen worden objectief inzichtelijk gemaakt, maar dit geldt ook voor pleinen, parken, voetpaden en gebouwen. Met die gegevens brengt de app de ‘coronacapaciteit’ van een buitenruimte in beeld, waarbij rekening wordt gehouden met de anderhalvemeter-regel.  

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!