Loopbaan

Security
Ad Buckens

IT-held in coronatijden: hackchallenges voor thuiszittende kinderen

“We moeten gauw certificaten laten bijmaken.”

Ad Buckens © Ad Buckens
23 april 2020

Nederland blijft massaal thuis na de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19. AG Connect spreekt in deze periode met IT’ers die een steentje bijdragen; voor de Nederlandse IT, maatschappij en/of mensen. Ad Buckens van stichting Hack in the Class vertelt over meedoen aan de politiecampagne GameChangers, om thuiszittende kinderen te behoeden voor een pad naar cybercrime.

De zelf-quarantainemaatregelen door de coronacrisis zorgen ervoor dat ook jongeren noodgedwongen thuiszitten, waardoor zij meer online zijn. De politie waarschuwt dat daarbij het gevaar bestaat dat ze iets strafbaars gaan doen. “Jongeren zijn online maar één klik verwijderd van cybercrime. Verveling ligt op de loer. Jongeren zijn dan geneigd grenzen op te zoeken”, aldus de introductie van de campagne GameChangers die deze week van start is gegaan.

De stichting Hack in the Class is één van de partijen waarmee de politie samenwerkt om kinderen tussen de 12 en 18 jaar online-uitdagingen te bieden. Security-expert Ad Buckens vertelt over dit initiatief en de hackchallenges die jongeren staan te wachten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!