Beheer

IT beheer
Arjen ten Brinke

IT-held in coronatijden: 1800 zorgmedewerkers aan het videobellen

Functioneel beheer is olie tussen de wieltjes

7 april 2020

Werknemers zijn massaal gaan thuiswerken na de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19. AG Connect spreekt in deze periode met IT’ers die de Nederlandse IT draaiende moeten houden terwijl de druk op de IT-infrastructuur toeneemt. Arjen ten Brinke, functioneel beheerder bij Philadelphia Zorg, wist samen met collega’s 1800 werkplekken uit te rollen voor beeldbellen. En dat worden er nog veel meer.

Hoe zijn jullie daaraan begonnen?

"Op donderdag, drieënhalve week geleden, hoorde ik dat de meeste mensen niet meer op kantoor zouden komen. Bij Philadelphia werken ruim 7000 mensen op 530 locaties. Wij begeleiden en verzorgen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Toen zijn we gelijk gaan plannen om beeldbellen verder beschikbaar te maken voor duizenden medewerkers. In de periode daarvoor maakte ik al deel uit van het een projectteam dat beeldbellen beschikbaar zou maken binnen Philadelphia. We waren dat aan het installeren op een paar locaties, als onderdeel van het project Digitaal Samenwerken. Maar nu moesten we heel snel veel grotere aantallen uitrollen."

"We hebben dat versneld opgepakt. Het kostte even moeite om goed op gang te komen. De ‘sense of urgency’ was er niet gelijk bij iedereen. Maar dat kwam uiteindelijk wel. Fijn, want in mijn werk als functioneel beheerder moet ik veel ‘duwen en trekken’. Dat hoeft nu bijna niet meer, waardoor mijn werk nu vooral organiseren is. Er zijn 22 functioneel beheerders in deze organisatie. We zijn nu veel meer de olie tussen de wieltjes.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!