Management

Infrastructuur
Marleen van der Meulen

IT-held in coronatijd: Project Digitale Werkplek KB in stroomversnelling

Hoe houd je iedereen betrokken?

© Marleen van der Meulen
10 april 2020

Werknemers werken massaal thuis na de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. AG Connect spreekt ín deze periode met IT’ers die de Nederlandse IT draaiende moeten houden terwijl de druk op de IT-infrastructuur toeneemt en organisaties in hoog tempo hun bedrijfsvoering digitaliseren.

De Koninklijke Bibliotheek zat al midden in een traject Digitale Werkomgeving KB (DWK) waarbij Microsoft Teams dient als samenwerkingsplatform. Marleen van der Meulen maakt sinds januari de gebruikers wegwijs bij het gebruik en de inrichting van de nieuwe omgeving.

Waar zijn jullie de afgelopen dagen druk mee geweest?

"Wij hadden het geluk dat de infrastructuur en de virtuele werkplek eigenlijk helemaal was ingericht toen de coronacrisis uitbrak. Alleen had nog niemand uitvoerig uitleg gekregen hoe er mee om te gaan. Nu iedereen thuis moet werken werd Teams opeens voor iedereen belangrijk voor chat, videobellen en het opzetten van vergaderingen via groepsgesprekken. Dat leverde in het begin heel veel gebruikersvragen op. Nu iedereen zijn weg een beetje gevonden heeft, kunnen wij weer verder met de verdere implementatie van Teams, zoals het overzetten van bestanden van fileservers naar de cloud."

"We hebben een heel plan met uitleg over de nieuwe structuur, de werkwijze, het aanvragen van nieuwe Teams en het governancedocument. Daarin hebben we een aantal regels opgesteld met betrekking tot security, het netjes houden van SharePoint en de houdbaarheid van Teams. We hebben de afgelopen weken met twee afdelingen een proof of concept gedaan. Met die ervaringen willen de overige 90 procent van de medewerkers gefaseerd en afdelingsgewijs inleiden in het gebruik."

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!