Management

Branche
Detachering

IT-detacheerders: ‘Corona had slechts beperkte impact’

Detacheerders optimistisch over 2021.

24 maart 2021

De coronacrisis heeft in diverse branches harde klappen uitgedeeld en ook de IT-sector had last van de pandemie en de bijbehorende maatregelen. Bedrijven kijken bij besparingen al snel naar de flexibele schil en leggen projecten sneller stil. Toch is de impact voor IT-detacheerders beperkt gebleven, blijkt uit een rondvraag van AG Connect.

De vraag naar gedetacheerde IT’ers neemt door de coronacrisis flink af, waarschuwde het UWV in april vorig jaar. De verwachting was dat projecten zouden stilvallen, waardoor het werk in rook op zou gaan.

IT-detacheerders ervoeren dat echter anders, vertellen zij aan AG Connect. Hoewel zij vrijwel allemaal enige impact op de werkgelegenheid en omzet zagen, bleef die relatief beperkt. “We zagen vooral in de beginfase van corona wel wat afname, maar dat trok vrij snel weer aan”, vertelt Vera van Koot, sales lead bij Experis, bijvoorbeeld. “Veel van onze klanten zijn extra gaan investeren op IT, waardoor de markt is aangetrokken.” Toch vielen er wel een paar klanten weg, vooral in zwaar getroffen sectoren als de reissector.

Ook De Staffing Groep zag zijn omzet slechts iets lager uitvallen dan ze eind 2019 verwacht hadden. “Maar daarmee komt onze omzet uiteindelijk toch nog op het goede niveau van 2019”, zegt COO Jeroen Kuijlen. “We verkeren in de bijzonder gelukkige omstandigheid dat de meeste van onze klanten nauwelijks geraakt zijn.” Zelfs het inzetten van een NOW-regeling bleek tot nu toe niet nodig.

Net als bij De Staffing Groep komt ook Linden-IT op een vergelijkbaar niveau als in 2019 uit. Directeur Gerbert Jan Valk geeft aan dat hun klantenbestand vorig jaar zelfs gegroeid is. En ook ilionx, Yacht en Apollo IT Detachering zeggen dat de impact beperkt is gebleven. Apollo IT Detachering meldt zelfs dat zijn omzet en winst gegroeid zijn.

Kostenbesparingen, draaiboeken en eerdere groei

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!