Innovatie & Strategie

Datamanagement
Marco van der Zalm, IT-manager Coop: … op weg naar een wereld waarin Coop-medewerkers in real time antwoord kunnen krijgen op vragen die ze nu nog niet eens durven stellen.

IT bij Coop in hogere versnelling

Supermarkt maakt SAP Hana in-memory computing te gelde

Marco van der Zalm, IT-manager Coop: … op weg naar een wereld waarin Coop-medewerkers in real time antwoord kunnen krijgen op vragen die ze nu nog niet eens durven stellen. © De Beeldredactie,  Marco Vellinga
22 december 2016

Supermarktketen Coop deed iets waar de meeste klanten van SAP nog voor terugschrikken: overstappen op SAP HANA. De basis voor een succesvolle migratie? Je platform up-to-date houden, en vooral: vertalen van de technische vernieuwingen in SAP’s platform naar voordelen waar de collega’s buiten de IT het nut van in zien.

“Een IT’er hoef je niet uit te leggen wat dat is, verwerking van gegevens in het geheugen, en wat daarvan de voordelen zijn. Maar de business uitleggen wat SAP’s in-memoryconcept inhoudt, dat werkt niet. Alleen al uitleggen waar de afkorting HANA voor staat [High Performance ANalytic Appliance – red], zorgt voor meer verwarring dan begrip”, zegt IT-manager Marco van der Zalm van Coop.  

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!