Loopbaan

Carriere
prijs

'IT-bedrijven behoren tot de beste werkgevers'

Vooral kleinere Nederlandse IT-organisaties doen het goed.

© CC0 - Pixabay,  lumixdesigner
22 maart 2017

Vooral kleinere Nederlandse IT-organisaties doen het goed.

Incentro en Lean Consultancy Group hebben de eerst plek in lijst van Best Workplaces behaald voor respectievelijk middelgrote bedrijven en kleine & jonge bedrijfjes.

Dat is gisterenavond officieel bekendgemaakt tijdens de presentatie van de ranglijst ‘Best Workplaces’. De organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2017 van Great Place to Work waaraan in totaal 113 organisaties en ruim 35.000 respondenten meewerkten. In totaal dongen 67 organisaties mee voor de lijst van Best Workplaces, waarvan er 49 ook daadwerkelijk een plek op de lijst behaalden: een erkenning voor goed werkgeverschap.

In totaal behaalden maar liefst 12 IT-bedrijven dit jaar de lijst van beste werkgevers. Werkgevers in de IT scoren dan ook op veel fronten hoger dan gemiddeld als het gaat om goed werkgeverschap, laat de organisatie desgevraagd weten. Naast Incentro en Lean Consultancy Group gaat het om 2 bedrijven in de categorie multinationals: op nummer 10 eindigde Synechron (ICT-dienstverlener uit New York met een vestiging in Amsterdam Zuidoost) en op nummer 24 staat SQS Nederland, aanbieder van software-test- en kwaliteitsmanagement services. In deze categorie eindigde farmaceut Norvo Nordisk overigens bovenaan.

Bij de middelgrote bedrijven eindigde wel een IT-bedrijf op de eerste plaats: Incentro. Het bedrijf stelt geluk van medewerkers centraal te stellen en heeft na drie jaar op plek 3 dit jaar de nummer 1 positie weten te bemachtigen. Op nummer 4 staat UNC Plus Delta, een consulting en implementatiebureau voor Lean en Lean Six Sigma. Solviteers, een IT-consultancyfirma uit Houten eindigde op de vijfde plaats. IT-dienstverlener McCoy, die het hoofdkantoor in Eindhoven heeft, was de hoogste nieuwe binnenkomer in de ranglijst. Het bedrijf bestaat pas vier jaar en schopte het tot de zesde positie in de ranglijst van beste middelgrote werkgevers. Squerist, specialist in testen en procesoptimalisatie uit Veenendaal, behaalde met plaats 8 ook een top10-notering.

In de categorie kleine en startende ondernemingen bestaat de top 3 volledig uit IT-bedrijven. Hier pakt Lean Consultancy Group voor het derde opeenvolgende jaar de koppositie. Dit bedrijf helpt organisaties prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean-filosofie. Gestegen van plaats 3 naar 2 staat Protime, een IT-bedrijf uit Waddinxveen dat tijdregistratie en toegangscontrole biedt aan bedrijven.Op de derde plaats in deze categorie staat Intermax, dat klanten helpt met het samenstellen van de ideale mix in cloudtechnologie. De IT-specialist is al vijf jaar lang aanwezig in de lijst van Best Workplaces. Het Utrechtse Experius biedt e-commerce-oplossingen voor zakelijke webshops en eindigde dit jaar als zesde, één plek boven croudfundingsplatform 1%Club.

 

Over Great Place to Work

Great Place to Work werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in ruim 50 landen op alle continenten. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar landenlijsten van Best Workplaces samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6000 organisaties mee aan dit onderzoek en wordt het vertrouwen van circa 12 miljoen medewerkers gemeten. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.
Om de titel Best Workplace 2017 te mogen dragen moet je als organisatie voldoen aan strikte criteria. Directeur René Brouwers: “Wij stellen de enige werkgeverslijst samen waarin zowel het perspectief van de werkgever als de medewerker wordt meegenomen. We doen onderzoek onder medewerkers naar vertrouwen, trots en plezier. Ook maken we een evaluatie van het werkgeversbeleid, waarvoor ook een minimale score verkregen moet worden. Niet iedere organisatie haalt hierbij de lijst.”

Infographic Best Workplaces

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.