Beheer

Security

ISO-certificaat voor R-iX

9 maart 2012
Rotterdam Internet Exchange (R-iX) heeft de ISO 27001:2005-certificering ontvangen voor zijn datacentrum in de Spaanse Polder, dat voldoet aan de strengste internationale eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

De Rotterdamse Wethouder Innovatie Korrie Louwes reikte het certificaat uit. Certificeringsorganisatie DEKRA kende het ISO-certificaat toe na een uitgebreide audit van de processen van de R-iX. “De ISO 27001:2005 norm is een internationale standaard voor het managen van informatiebeveiligingsmaatregelen. Bij de audit is gebleken dat R-iX beschikt over een adequaat ingericht en werkend managementsysteem op het gebied van informatiebeveiliging,” zegt Nic Hendriks, Business Line Director Systems Certification bij DEKRA.

'Gegevens bij ons veilig'

Bix Jacobse, CEO van de R-iX zegt: “Het beveiligen van gegevens is voor veel van onze klanten, zoals ziekenhuizen, overheidsinstellingen en bedrijven van essentieel belang. Vaak zijn zij zelf ISO-gecertificeerd, maar hun IT-partner niet. Met dit certificaat tonen we aan dat hun gegevens bij ons veilig zijn.” Het certificeringsproces is begeleid door Kineta. R-iX is ook toegelaten als participant van de European Code of Conduct, waarmee het behoort tot de meest duurzame datacentra van Europa.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.