Loopbaan

Carriere
Vrouwelijke ontwikkelaar

Ironhack en Vinted geven 19 studiebeurzen aan vrouwen in IT

Beurzen zijn beschikbaar voor voltijd- en deeltijdopleidingen.

© CC0 - Unsplash.com Kelly Sikkema
3 maart 2021

Beurzen zijn beschikbaar voor voltijd- en deeltijdopleidingen.

Ironhack, een aanbieder van IT-onderwijs, en online marktplaats voor tweedehands mode Vinted geven 19 studiebeurzen weg aan vrouwen in Nederland die de IT in willen. In totaal wordt er 28.500 euro beschikbaar gesteld voor zowel voltijd- als deeltijdopleidingen. 

Volgens Manouk Meilof, campus manager van Ironhack Amsterdam, is het duidelijk dat programmeren en data-analyse de vaardigheden voor de toekomst zijn. Maar het zijn vooral mannen die de IT in gaan, constateert Meilof. Dat terwijl Ironhack ook veel vrouwen ziet die in de IT willen werken, maar die krijgen niet altijd de juiste ondersteuning vanuit hun omgeving.

De studiebeurs van Ironhack en Vinted moet deze vrouwen gaan helpen. De twee organisaties geven voor de vierde keer studiebeurzen weg in heel Europa, met een totale waarde van 368.750 euro. Die beurzen zijn specifiek gericht op vrouwen die in de IT willen werken. In Amsterdam komen 19 beurzen beschikbaar met een totale waarde van 28.500 euro. "Door middel van deze beurzen hopen we dat sommige vrouwen die eerst misschien twijfels hadden, of het zich niet konden veroorloven, dit nu wel gaan doen, waardoor ze een stap verder komen in de richting van een mogelijke techcarrière", aldus Aliona Virsutiene, engineering director bij Vinted. 

Bootcamps

Met zo'n beurs kunnen vrouwen deelnemen aan één van de Ironhack Bootcamps. Deelnemers leren daar in 9 of 24 weken via cursussen of bootcamps vaardigheden die horen bij web development, UX/UI design, cybersecurity of data analytics. Deelnemers kunnen een beurs van 2.000 tot 8.000 euro krijgen, afhankelijk van het type opleiding.

De 19 beurzen die in Amsterdam beschikbaar zijn, worden de komende tijd verdeeld. Geïnteresseerde vrouwen kunnen tussen 3 en 18 maart een aanvraag indienen

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.