Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironhack en Vinted geven 19 studiebeurzen aan vrouwen in IT

Ironhack, een aanbieder van IT-onderwijs, en online marktplaats voor tweedehands mode Vinted geven 19 studiebeurzen weg aan vrouwen in Nederland die de IT in willen. In totaal wordt er 28.500 euro beschikbaar gesteld voor zowel voltijd- als deeltijdopleidingen.
developer
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Volgens Manouk Meilof, campus manager van Ironhack Amsterdam, is het duidelijk dat programmeren en data-analyse de vaardigheden voor de toekomst zijn. Maar het zijn vooral mannen die de IT in gaan, constateert Meilof. Dat terwijl Ironhack ook veel vrouwen ziet die in de IT willen werken, maar die krijgen niet altijd de juiste ondersteuning vanuit hun omgeving.

De studiebeurs van Ironhack en Vinted moet deze vrouwen gaan helpen. De twee organisaties geven voor de vierde keer studiebeurzen weg in heel Europa, met een totale waarde van 368.750 euro. Die beurzen zijn specifiek gericht op vrouwen die in de IT willen werken. In Amsterdam komen 19 beurzen beschikbaar met een totale waarde van 28.500 euro. "Door middel van deze beurzen hopen we dat sommige vrouwen die eerst misschien twijfels hadden, of het zich niet konden veroorloven, dit nu wel gaan doen, waardoor ze een stap verder komen in de richting van een mogelijke techcarrière", aldus Aliona Virsutiene, engineering director bij Vinted. 

Bootcamps

Met zo'n beurs kunnen vrouwen deelnemen aan één van de Ironhack Bootcamps. Deelnemers leren daar in 9 of 24 weken via cursussen of bootcamps vaardigheden die horen bij web development, UX/UI design, cybersecurity of data analytics. Deelnemers kunnen een beurs van 2.000 tot 8.000 euro krijgen, afhankelijk van het type opleiding.

De 19 beurzen die in Amsterdam beschikbaar zijn, worden de komende tijd verdeeld. Geïnteresseerde vrouwen kunnen tussen 3 en 18 maart een aanvraag indienen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in