Overslaan en naar de inhoud gaan

IPv6 nekt 1 op 12 grote systemen

De SIG baseert zich op de analyse van een steekproef bestaande uit de software die gebruikt wordt in 132 grote bedrijven in West-Europa. Per systeem is gemiddeld een bedrag van 2,4 miljoen euro besteed aan de ontwikkeling.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Software kan niet overweg met langere adressen
Bij de analyse van de software kwamen de onderzoekers van SIG tot de conclusie dat sommige systemen de overstap naar IPv6 niet zullen overleven. “Ze houden gewoon op met hun werk, omdat de structuur van IPv4 er keihard in is opgenomen. De software is niet aan te passen op de grotere adressen die in IPv6 worden gebruikt”, aldus een woordvoerder van SIG.

Als de voorspellingen uitkomen, dan is het laatste ‘oude’ IP-adres (volgens IPv4) in de zomer van volgend jaar uitgegeven. De voorraad is dan op, en wie nog met internet wil werken, zal een IPv6 implementatie moeten realiseren. “Het verraderlijke is, dat de gebruikers niet weten of hun systeem wel zo kan overstappen op IPv6. Ze hebben de rotsvaste overtuiging dat dat wèl zo is en hebben nooit onderzocht of dat inderdaad waar is. Als het tegenzit, kan het wel 1 miljoen euro kosten om de software aan te passen”, aldus SIG. En dan is er nog de schade die ontstaat doordat een bedrijf of instelling geen toegang meer heeft tot internet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in