Overslaan en naar de inhoud gaan

iPad-onderwijs loopt stuk op eisen Maurice de Hond

Ruim de helft van de scholen die de afgelopen vier jaar overstapten op het revolutionaire Steve Jobsonderwijs of serieus overwogen dat te doen, is inmiddels afgehaakt. Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs 46 scholen die de afgelopen jaren overstapten op iPad-onderwijs of hier serieus over hebben nagedacht.
iPad Pro met smart keyboard
© Apple
Apple

De hoge kosten die initiator Maurice de Hond hen in rekening bracht, noemen zij als belangrijkste reden. Naast de hoge kosten - deelnemende scholen betalen een maandbedrag van 9 euro per kind - zou De Hond ook wel erg dwingend opleggen hoe zij hun school moeten organiseren.

Vier jaar geleden dacht De Hond dat in 2016 'honderd of tweehonderd' Steve Jobsscholen zouden werken volgens de methode van Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT). Dat aantal is dus bij lange na niet gehaald. De teller staat momenteel op veertien scholen.

Donderdag werd al bekend dat de Rotterdamse basisschool De Vierambacht stopt met het iPadonderwijs. De resultaten van het Steve Jobsonderwijs vallen tegen, aldus de Algemene Onderwijsbond.

De Hond trekt zich de kritiek niet aan. Tegenover De Volkskrant verklaart hij dat zijn methode wel degelijk werkt en tot resultaten leidt, als je die goed invult. Directeur Alie Haersma van De Regenboog in Dokkum, één van de 14 scholen waar de methode wordt gebruikt, onderschrijft die stelling. Ook Steve Jobs Kindcentrum de Kersentuin in Mierlo, dat in mei begon, is tot nog toe zeer te spreken over het product en de begeliding van Maurice de Hond.

De Hond richt zich nu voornamelijk op export van zijn methode. In Spanje heeft hij al één klant, in Zuid-Afrika twee.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in