Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Oswald Coene

IoT: Niets nieuws onder de zon

De visie van Oswald Coene, CEO van technisch dienstverlener Koning & Hartman.

Oswald Coene © Beeldredactie
17 oktober 2016

“Internet of Things is snel een mythisch woord geworden. Dat moeten we terugbrengen tot normale proporties. Het draait vooral om de vraag: Hoe gaan we het praktisch inzetten?”, zegt Oswald Coene, CEO van technisch dienstverlener Koning & Hartman.

Koning & Hartman heeft een belangrijke bedrijfspoot in industriële automatisering. Op basis van de ervaringen in die sector weet CEO Oswald Coene makkelijk parallellen te trekken met machine-­to-machine-communicatie, een techniek die al zeker 10 jaar wordt gebruikt. Eigenlijk biedt IoT niets nieuws onder de zon, stelt Coene.

Het netwerk is een commodity

Alleen bestaat de oude machine-to-machine-communicatie voornamelijk uit bedrijfseigen protocollen, waardoor gegevens vastzitten in het systeem. Nu de overgang naar open standaarden plaatsvindt, komen netwerken beschikbaar die de communicatie vereenvoudigen. “Het probleem met IoT is dat het nog te veel aanbodgedreven is. Er wordt nu regelmatig hoog van de toren blazen dat er weer een nieuw IoT-netwerk is. Maar het netwerk is een commodity. Het gaat om de bedrijfstoepassingen die een verschil maken in B2B, B2C of intern.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!