Beheer

iOS 9.3 maakt nu ook Safari waardeloos

29 maart 2016
Wie iOS 9.3 nog niet geïnstalleerd heeft, kan daar beter even mee wachten. De dit weekend uitgebrachte patch blijkt het gebruik van Safari, Mail en Messages onmogelijk te maken.

Een lange bètatestfase heeft niet kunnen voorkomen dat er forse problemen zijn met Apples nieuwste versie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten. Dit weekend had Apple een nieuwe versie beschikbaar als oplossing voor problemen die na de officiële introductie vorige week werden gemeld op diverse fora. Nu blijkt dat deze versie er voor zorgt dat het openen van links in de Safari-browser, in de Messages-app of de Mail-app er voor zorgt dat deze apps bevriezen.

Er is een workaround voor het probleem door de ondersteuning van JavaScript uit te zetten. Die instelling is te vinden onder de geavanceerde instellingen van de apps. Dat betekent wel dat veel dingen niet meer goed werken bij het openen van websites.

De laatste versie van iOS 9.3 die Apple vlak voor het weekend uitbracht, moest juist een aantal problemen oplossen met de eerder die week geïntroduceerde versie. Vooral op wat oudere apparatuur bleek de indicator voor de internetverbinding niet goed te werken. Ook raakten sommige gebruikers in een loop wanneer naar hun Apple ID en wachtwoord werd gevraagd.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.