Development

Software-ontwikkeling
iOS 13

iOS 13 krijgt derde bugfix in een week

Derde iOS 13-fix in een paar dagen tijd lost opnieuw problemen op.

1 oktober 2019

Derde iOS 13-fix in een paar dagen tijd lost opnieuw problemen op.

Apple heeft iOS 13.1.2 uitgebracht, een bugfix-update voor iPhones en iPads. Het is de derde update in een week tijd omdat er telkens nieuwe problemen aan het licht komen.

iOS 13.1.2 is nu beschikbaar voor iPhones die compatibel zijn met iOS 13. Dat zijn naast de nieuwe iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max ook oudere modellen als de XS en 8 (Plus). De update wordt onder de naam iPad OS 13.1.2 ook uitgerold naar geschikte iPads. Voor iPhones is de update 80MB groot en Apple spreekt van 'bug fixes en verbeteringen'.

Volgens TheNextWeb verhelpt iOS 13.1.2 onder andere problemen met de zaklamp, camera, Shortcuts en de bevroren voortgang van een iCloud-balk. 

Drie keer is scheepsrecht? 

Met iOS 13.1.2 heeft Apple zijn derde bugfix-update in een week uitgebracht. iOS 13.1.1 verscheen vrijdag en loste twee belangrijke problemen op. Malafide toetsenbordapps konden allerlei permissies gebruiken waar de gebruiker geen toestemming voor had gegeven, en een aantal iPhones kampte door een softwarefout met een matige accuduur. Een paar dagen voor iOS 13.1.1 verscheen versie 13.1, dat weer bugs plette die in iOS 13 zaten. iOS 13 werd op 19 september uitgebracht. 

Meer updates dan gebruikelijk

Drie updates in een week is veel, ook voor Apples doen. Ter vergelijking: toen iOS 12 vorig jaar uitkwam, verscheen pas weken later de eerste update (iOS 12.0.1). De kritieke beveiligings- en gebruikersproblemen die in iOS 13-versies opdoken, moesten echter snel gedicht worden. Critici vinden het bijzonder dat de software voor iPhones en iPads dit jaar zoveel (belangrijke) bugs heeft omdat Apple maandenlang een publieke bèta getest heeft.

 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.