Intranet verovert bedrijven

18 mei 2001
Florence, 13.55 - Negentig procent van het management en 62 procent van de werknemers van internationaal opererende Eurpese bedrijven heeft toegang tot een intranet. Dat blijkt uit een onderzoek van Hay management. Ruim negentig procent van de organisaties gebruikt het intranet intensief voor personeelswerk doeleinden. Aan het gebruik van e-HR wordt door 85 procent van de bedrijven ook een hoge prioriteit toegekend.

Veelal wordt het intranet gebruikt voor het publiceren van personeelsmededelingen en bedrijfsvoornemens. Daarnaast wordt het intranet intensief gebruikt voor de interne vacatures en het aanbieden van scholingstrajecten.

Op een conferentie van Hay in Florence verklaarden vertegenwoordigers van IBM en Batco dat e-HR effectief is ingezet bij het herstructureren van de eigen personeelsafdeling. IBM claimt door het samenbrengen van het personeelswerk voor alle Europese afdelingen in een service centre in Engeland 65 procent op de personeelsomvang van de HR-afdeling te hebben bespaard. Veel zaken worden nu Europees per e-mail afgehandeld. (bli)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!