Overslaan en naar de inhoud gaan

Intels AI-lab slachtoffer van ransomware-aanval

Intels Habana Labs - gespecialiseerd in het ontwerp van deep learning accelerator chips voor datacentra - heeft te maken met een afpersing via Pay2Key-ransomware.
ransomware
© Shutterstock
Shutterstock

De aanvallers dreigen 53 GB aan gevoelige bedrijfsinformatie openbaar te maken wanneer Intel niet binnen 72 uur het losgeld voor de sleutel betaalt, meldt The Register. Het geëiste losgeld bedraagt 7 tot 9 bitcoin die volgens de huidige koers tussen de 135.000 en 173.000 dollar waard zijn. Om hun eis kracht bij te zetten is een klein deel van de informatie al op een .onion-website gezet die alleen met een Tor-browser te benaderen is. Ook plaatsten zij een screenshot op Twitter. Het betreffende Twitter-account is daarop door Twitter verwijderd.

Data van code-ontwikkelingsprojecten

Habana Labs is een startup gevestigd in Israel die een jaar geleden door Intel werd overgenomen voor een bedrag van 2 miljard dollar. Het ziet er naar uit dat de informatie die de hackers willen publiceren onder meer bestaat uit Active Directory-informatie en de gehele inhoud van de Gerrit-server die Habana Labs in gebruik heeft voor de communicatie rond software-ontwikkelingsprojecten. 

IT-beveiliger Check Point maakte vorige maand als eerste melding van Pay2Key-ransomware. De IT-beveiliger ontdekte een link tussen de makers en een Iraanse hackergroep. Sinds die melding is Pay2Key vaker gebruikt, volgens CheckPoint, onder meer tegen drie andere Israëlische bedrijven en een Europees bedrijf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in