Beheer

Security
ransomware

Intels AI-lab slachtoffer van ransomware-aanval

53 GB aan bedrijfsdata dreigt openbaar gemaakt te worden.

© Shutterstock BeeBright
15 december 2020

53 GB aan bedrijfsdata dreigt openbaar gemaakt te worden.

Intels Habana Labs - gespecialiseerd in het ontwerp van deep learning accelerator chips voor datacentra - heeft te maken met een afpersing via Pay2Key-ransomware.

De aanvallers dreigen 53 GB aan gevoelige bedrijfsinformatie openbaar te maken wanneer Intel niet binnen 72 uur het losgeld voor de sleutel betaalt, meldt The Register. Het geëiste losgeld bedraagt 7 tot 9 bitcoin die volgens de huidige koers tussen de 135.000 en 173.000 dollar waard zijn. Om hun eis kracht bij te zetten is een klein deel van de informatie al op een .onion-website gezet die alleen met een Tor-browser te benaderen is. Ook plaatsten zij een screenshot op Twitter. Het betreffende Twitter-account is daarop door Twitter verwijderd. 

Data van code-ontwikkelingsprojecten

Habana Labs is een startup gevestigd in Israel die een jaar geleden door Intel werd overgenomen voor een bedrag van 2 miljard dollar. Het ziet er naar uit dat de informatie die de hackers willen publiceren onder meer bestaat uit Active Directory-informatie en de gehele inhoud van de Gerrit-server die Habana Labs in gebruik heeft voor de communicatie rond software-ontwikkelingsprojecten. 

IT-beveiliger Check Point maakte vorige maand als eerste melding van Pay2Key-ransomware. De IT-beveiliger ontdekte een link tussen de makers en een Iraanse hackergroep. Sinds die melding is Pay2Key vaker gebruikt, volgens CheckPoint, onder meer tegen drie andere Israëlische bedrijven en een Europees bedrijf.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.