Beheer

Infrastructuur

Intel komt met stroom nieuwe processors

10 september 2013
Intel introduceert deze week een hele reeks nieuwe processors. Dat meldde de nieuwe CEO Brian Krzanich in zijn keynote speech op het Intel Developers Forum in de VS.
De nieuwe chips zijn bruikbaar voor toepassingen zoals ultramobiele apparatuur (tablets, mobiele telefoons en 'wearables') maar ook voor datacentra. Elke toepassing vereist een eigen soort chip maar de gemeenschappelijke factor is dat het energieverbruik zo laag mogelijk, en de prestaties zo groot mogelijk moeten zijn. De zeer energiezuinige chips komen in de loop van volgend jaar op de markt.

Actief onderzoek doen

Krzanich maakte duidelijk, dat Intel geen enkel segment links laat liggen. "Innovatie en transformatie in de industrie gaan sneller dan ooit tevoren, en dat is in ons voordeel. We lopen voorop met onze productie en hebben de tools al klaar liggen om het energieverbruik van processors nog verder terug te dringen."

Nieuw tijdperk

Niet alleen Krzanich is nieuw in functie, ook  Renee James is recent benoemd tot Intel-president. In haar toespraak zei zij onder meer: "We stevenen af op een nieuw tijdperk, waarin elk apparaat en elk object van een chip voorzien is. Dit impliceert dat IC's kleiner, sneller en flexibeler moeten zijn en in grote volumes geproduceerd moeten kunnen worden.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.