Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel in beroep tegen record kartelboete EU

Volgens Intel is het bewijs dat is aangevoerd ‘diepgaand ontoereikend’. Intel kreeg in 2009 een recordboete van 1,06 miljard dollar, meer dan 4,1 procent van de omzet over 2008. Inmiddels is het boetebedrag door economische fluctuaties opgelopen naar 1,34 miljard dollar. Na acht jaar onderzoek kreeg Intel de boete omdat het AMD zou hebben gehinderd met kortingen en ongeoorloofde contractvoorwaarden.
Europees hof van Justitie
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Beroep duurde drie jaar

Meteen na de uitspraak van de EC kondigde Paul Otellini, CEO van Intel aan in beroep te gaan. Toch duurde het drie jaar voor het zover was. Tijdens een vierdaagse hoorzitting tegenover een panel van vijf rechters van het Algemene Hof van Luxemburg, zullen zowel Intel als de EU worden gehoord.

Ongeoorloofde kortingen voor pc-makers

“De kwaliteit van het bewijsmateriaal waarop de Commissie afgaat, is diepgaand ontoereikend,” zei Intels advocaat Nicholas Green. "De analyse is hopeloos en onherroepelijk defect.” Volgens de Europese Commissie ontvingen pc-fabrikanten Dell, HP, NEC, Lenovo en Saturn Holding allemaal ongeoorloofde kortingen van Intel, om AMD buiten spel te houden als leverancier van chips bij deze leveranciers.

De uitspraak wordt de komende maanden verwacht. Is de uitspraak in het nadeel van Intel, dan kan het bedrijf nog naar het Europese Hof van Justitie om zijn gelijk te krijgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in