Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatiebudget voor twintig digitale overheidsprojecten

Het ministerie heeft budget beschikbaar gesteld voor twintig projecten die digitalisering van de overheid bevorderen. Het gaat om onder meer een datagedreven crowd safety manager, duurzaam hergebruik van ruimtelijke data en een assistent RITA, die ondernemers die moeite hebben met taal door het e-facturatie portaal van het Rijk loodst.
geld

Het uiteindelijke totaalbedrag dat aan de projecten wordt uitgekeerd, is niet bekend. Tussen 2019 en 2021 werd in totaal 18 miljoen euro beschikbaar gesteld innovatieve ideeën om de digitale dienstverlening van de overheid te verbeteren.

De selectiecommissie koos de projecten voor 2021 uit vanwege relevantie voor burgers, bedrijven, maatschappij en andere overheden. Ook werd er gekeken naar transparantie; hoe onderscheidend het project is en de schaalbaarheid ervan? Daarnaast was de betrokkenheid van de gebruikers een belangrijk criterium.

Digital Twin voor riolering

Bij de twintig projecten horen onder meer de Openbare Ruimte Beeldherkenning Service, waarmee kapotte stoeptegels en verkeerd geplaatst afval wordt herkend met beelden. Er wordt ook gewerkt aan een model om veilig zwemwater te voorspellen. Verder is er geld voor een ‘Dynamic Digital Twin voor Riolering’, waarmee onder meer meldingen van burgers worden gekoppeld worden aan actualiteiten zoals hoosbuien en droogte. 

Een overzicht van alle projecten is hier te vinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in