Overslaan en naar de inhoud gaan

Inloggegevens 500.000 Zoom-gebruikers op dark web te koop

Op de zwarte markt wordt al op grote schaal gehandeld in gestolen accounts van de vergaderapp Zoom. Beveiliger Cyble ontdekte dat en kocht voor een schijntje de inloggegevens van ongeveer 530.000 gebruikers. Dat gebeurde op marktplaatsen op het dark web, het verborgen deel van het internet. Dat melden zakenblad Forbes en de techsite BleepingComputer.com.
videoconferencing
© Zoom
Zoom

Door het coronavirus werken veel mensen werken vanuit huis. Ze vergaderen met collega's via een dienst als Zoom, dat er in korte tijd veel gebruikers bij heeft gekregen. Voor de nieuwe accounts kiezen de nieuwkomers er vaak voor oude wachtwoorden te hergebruiken, want die zijn eenvoudig te onthouden. Het probleem is dat de wachtwoorden daar soms al op straat zijn komen te liggen. Hackers proberen of ze met diezelfde wachtwoorden ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Zoom. Soms lukt dat.

Die geslaagde inlogpogingen komen in een database te staan. De hackers verkopen die lijsten door en verdienen daar geld aan. In sommige gevallen geven ze de inloggegevens van Zoom zelfs gratis weg, om reclame voor zichzelf te maken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in