Beheer

Security
Zoom

Inloggegevens 500.000 Zoom-gebruikers op dark web te koop

Wachtwoorden op dark web voor een schijntje verkocht. 

© Zoom
14 april 2020

Wachtwoorden op dark web voor een schijntje verkocht. 

Op de zwarte markt wordt al op grote schaal gehandeld in gestolen accounts van de vergaderapp Zoom. Beveiliger Cyble ontdekte dat en kocht voor een schijntje de inloggegevens van ongeveer 530.000 gebruikers. Dat gebeurde op marktplaatsen op het dark web, het verborgen deel van het internet. Dat melden zakenblad Forbes en de techsite BleepingComputer.com.

Door het coronavirus werken veel mensen werken vanuit huis. Ze vergaderen met collega's via een dienst als Zoom, dat er in korte tijd veel gebruikers bij heeft gekregen. Voor de nieuwe accounts kiezen de nieuwkomers er vaak voor oude wachtwoorden te hergebruiken, want die zijn eenvoudig te onthouden. Het probleem is dat de wachtwoorden daar soms al op straat zijn komen te liggen. Hackers proberen of ze met diezelfde wachtwoorden ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Zoom. Soms lukt dat.

Die geslaagde inlogpogingen komen in een database te staan. De hackers verkopen die lijsten door en verdienen daar geld aan. In sommige gevallen geven ze de inloggegevens van Zoom zelfs gratis weg, om reclame voor zichzelf te maken.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.