Overslaan en naar de inhoud gaan

ING stelt omstreden proef voorlopig uit

De proef van ING om klantgegevens te gebruiken voor commerciële doeleinden, gaat voorlopig niet door. Dat stelt Nick Jue, directeur van ING Nederland, in een open brief aan zijn klanten, waarin hij excuses aanbiedt voor de ontstane onrust over de omstreden proef.
ING bank
© ING
ING

"Wij zullen in gesprek met klanten, toezichthouders, privacy-organisaties en consumentenorganisaties bepalen of en hoe we verder gaan. Aangezien we de tijd willen nemen om zorgvuldig met alle partijen, en vooral onze klanten in gesprek te gaan, zal er voorlopig geen proef plaatsvinden'', aldus Jue.

De directeur zegt dat de bank vorige week in een interview, waarin de proef werd aangekondigd, "niet duidelijk genoeg is geweest'' over het gevoelige onderwerp. "Hierdoor hebben wij veel bezorgde reacties van onze klanten ontvangen. Deze reacties maken duidelijk dat er veel vragen en zorgen zijn over de bescherming van klantgegevens. En dat spijt mij zeer. Ik bied u dan ook allereerst mijn excuses aan voor de ontstane onduidelijkheid en de onrust waartoe dit heeft geleid'', zegt de directeur.

Jue benadrukt dat de individuele klant- en transactiegegevens niet door ING met derden zullen worden gedeeld of verkocht. "De proef die in Het Financieele Dagblad werd genoemd was bedoeld om klanten te helpen met hun persoonlijke geldzaken en voor hen besparingen te realiseren. Het doel is nadrukkelijk niet om informatie over transacties met externe bedrijven te delen en daarmee commercieel te gebruiken.''

Het plan van ING oogstte vorige week een storm van kritiek vanuit de politiek, toezichthouders, de Consumentenbond en klanten van de bank.

De Consumentenbond noemt het goed nieuws dat het plan nu is uitgesteld. "We hopen natuurlijk dat het helemaal van de baan is. Hier is zoveel verwarring en onrust over ontstaan, heel slecht voor het vertrouwen'', zegt een woordvoerster. "Laat ze nou eerst eens zorgen dat de bancaire dienstverlening op orde komt, daar valt nog heel veel te verbeteren.''

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in