Beheer

IT beheer
Toetsenbord.

India blokkeert internetarchief Wayback Machine

Gebruikers in bepaalde regio's van India kunnen de website wel bereiken.

9 augustus 2017

Gebruikers in bepaalde regio's van India kunnen de website wel bereiken.

India heeft de Wayback Machine geblokkeerd. Dat meldt India Today. De Wayback Machine is deel van het Internet Archive, een online archief waarop back-ups van webpagina’s worden gemaakt.

Gebruikers in India krijgen als ze de site bezoeken een bericht te zien dat de website geblokkeerd is op gezag van het Indiase ministerie van Telecom.

India Today schrijft volgens The Verge dat de blokkade de pogingen van India om corruptie af te remmen in de weg kan lopen. Helemaal waterdicht is de blokkade niet, want sommige regio’s kunnen de website nog wel bezoeken.

Bezorgd

Werknemers van de Wayback Machine hebben contact geprobeerd te zoeken met de Indiase regering, maar zonder resultaat. ‘We zijn bezorgd over deze situatie en willen graag begrijpen waarom dit is gebeurd en de toegang tot archive.org herstellen.’

Over de afgelopen twintig jaar zijn er meer dan 302 miljard internetpagina’s gearchiveerd door het Internet Archive. De Wayback Machine maakt screenshots van website en slaat deze op. Gebruikers kunnen deze screenshots bekijken en zo zien hoe een website eruit zag op een bepaalde datum – ook nadat de websites van het internet zijn verwijderd.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.