Management

Procesmanagement
Hartger Ruijs, oprichter van Computest

‘Ik ben allergisch voor de traditionele bedrijfsstructuur’

Computest maakt teams zelfsturend en klanten blij.

21 maart 2019

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Dat is basisgedachte onder de bedrijfsfilosofie van Hartger Ruijs, oprichter van Computest. Om dat te bereiken is hij al drie jaar bezig om zijn bedrijf zelf-organiserend te maken. “Met kleine stapjes, want die zelfsturendheid is niet het doel. Mijn doel is blije mensen.”

De 37-jarige techneut Hartger Ruijs richtte in 2005 het bedrijf Computest op, dat is gespecialiseerd in performance- en securitytesten voor (online) applicaties. Het bedrijf uit Zoetermeer telt inmiddels zo’n 120 mensen. In eerste instantie creëerde Ruijs bij de groei van zijn bedrijf traditionele tussenlagen. “Anders was het heel lastig om de aansturing in mijn eentje te blijven doen.” Toen het bedrijf in 2015 Pine Digital Security overnam, gaf dat Ruijs de 35 medewerkers van die organisatie.

“Daarmee kwam het aantal mensen in mijn bedrijf rond de 100. Volgens mijn board werd het nu tijd om er een operationeel directeur bij te halen en de traditionele organisatiepiramide op te bouwen.” Maar van dat idee kreeg Ruijs spontaan de kriebels. “Ik ben een beetje allergisch voor dat model, omdat ik zag dat de keuzes van teamleiders vaak werden genomen op basis van hun functie en niet per se omdat zaken een goed idee waren. Dat vond ik super frustrerend, want daarmee krijg je geen blije medewerkers of blije klanten.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!