Loopbaan

Analytics
IG Business Intelligence en Analytics zet belang datakwaliteit op agenda

IG Business Intelligence en Analytics zet belang datakwaliteit op agenda

Professionals kunnen voor vragen en hulp bij deze IG terecht.

Tijdens een bijeenkomst van IG Business Intelligence en Analytics staat bestuurslid Dennis van Gelder op het podium. © KNVI
30 oktober 2020

Organisaties nemen belangrijke beslissingen op basis van data, maar weten niet altijd of die data wel kloppen. “Ik ken organisaties die bijna failliet zijn gegaan doordat beslissingen werden genomen op basis van data van slechte kwaliteit”, zegt Tanja Ubert. Zij is bestuurslid van de Interessegroep IG Business Intelligence en Analytics en hogeschooldocent data engineering, en expert digitale onderwijsvernieuwing Hogeschool Rotterdam.

De interessegroep Business Intelligence bestaat al enkele jaren en voegde twee jaar geleden samen met de IG Analytics. “De twee vakgebieden waren namelijk steeds meer naar elkaar toegegroeid”, zegt Ubert. De IG is er vooral voor professionals die langer dan vijf jaar in het vakgebied werken, want voor die professionals is er weinig aanbod. “Veel cursussen zijn gericht op beginnerskennis. Als je enkele jaren aan het werk bent, gaat het over inzicht en dan is het prettig als je praktijkervaringen met anderen kunt uitwisselen. De meeste collega’s zitten solo of met z'n tweeën op één klus. Wij zorgen ervoor dat ze tijdens evenementen ervaringen kunnen uitwisselen met anderen uit het vak. Op die dagen laten we soms ook een goeroe spreken.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!