Management

Zakelijke software

'IE 11 voor Windows 7 komt begin november'

15 oktober 2013
Microsoft heeft vrijdag een Toolkit uitgebracht om het automatisch upgraden van Internet Explorer op Windows 7-machines te voorkomen. Dat is meestal een teken dat de uitrol van de nieuwe versie een week of 3 later te verwachten valt.

De IE11 Blocker Toolkit kan door individuele gebruikers en beheerders (via Group Policy settings) ingezet worden om te voorkomen dat het automatische updateproces van Windows de nieuwe browser installeert op plaatsen waar applicaties alleen op oudere versies werken. Zo kan met Internet Explorer 10 (of 9 of 8) gewerkt blijven worden zonder meteen het hele Windows-updatesysteem uit te schakelen.

Hoofdpijn

Internet Explorer 10 is van februari, en tussen opeenvolgende versies van Windows 8 zit net geen jaar. Sinds nieuwe uitvoeringen van besturingssysteem en browser elkaar steeds sneller opvolgen wordt de updatecyclus steeds meer een hoofdpijndossier voor beheerders, die elke keer moeten uitzoeken of applicaties zich nog naar behoren gedragen in de nieuwe editie.

Internet Explorer 11 wordt met Windows 8.1 aanstaande vrijdag verspreid over Windows 8-machines. Voor Windows 7 is nog geen officiële datum bekendgemaakt, maar tussen het uitbrengen van de blokkeertool voor IE 10 en de uitrol zaten 3 weken; in een vergelijkbaar tijdsschema is IE 11 eind oktober of begin november te verwachten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.