ICTRegie zet kabinet op ongebaande paden

14 mei 2009
ICTRegie bood tijdens het congres ICTDelta de plaatsvervangend directeur-generaal Hans de Groene van Economische Zaken het eerste exemplaar van ICT2030.nl aan, de ICT-agenda voor de toekomst.
Paul ’t Hoen, voorzitter van de Adviesraad van ICTRegie, zei met het document geen voorspelling te willen doen. De agenda is wel bedoeld om te laten zien dat ICT cruciaal is bij het oplossen van de problemen waar Nederland de komende decennia mee te maken krijgt, zoals klimaatsverandering, het opraken van hulpbronnen, vergrijzing, milieu, duurzaamheid en beter onderwijs en onderzoek.” ’t Hoen: “ICT is niet alleen de innovatieas, maar ook de motor. Om die te laten lopen, moet er ook brandstof in. Investeren is dus noodzakelijk”.

Verder pleit ICTRegie voor een betere profilering van Nederland als wereldwijde ICT-proeftuin en moedigt het bedrijven aan zich aan te sluiten bij het ICT-innovatie-ecosysteem.

De Groene zei in een reactie dat EZ gelijk met de ICT2030.nl-agenda aan de slag gaat. “De agenda zet ons aan om ongebaande paden in te slaan. We moeten fouten durven maken.” Vooral het initiatief om innovatief samen te werken in de vorm van ecosystemen, spreekt de plaatsvervangend DG erg aan. Hij speelde echter ook de bal terug naar het bedrijfsleven, dat mede verantwoordelijk is voor het creëren van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. “Bedrijven moeten potentiële studenten laten zien hoe leuk het is in de IT-industrie en in het IT-onderzoek te werken.”

’t Hoen benadrukte dat ICT2030.nl geen gedachtenexperiment was, maar gekoppeld is aan concrete acties. Zo liggen onder meer de onderzoeksprogramma’s COMICT en Diensteninnovatie in de creatieve en financiële industrie volledig in lijn met deze agenda.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.