Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT~Office niet blij met Kamerbesluit internetdiensten

Het persbericht zegt het niet met zoveel woorden, maar er kan weinig twijfel over bestaan dat ICT~Office ermee reageert op het politieke ingrijpen in mogelijke tarifering van internetdiensten op mobiele telefoons. Eerder deze week dwong de Tweede Kamer bij minister Verhagen af dat telecombedrijven geen extra geld mogen vragen aan consumenten voor het gebruik van bepaalde internetdiensten op hun mobiele telefoon. Ook mogen telecombedrijven deze diensten niet blokkeren.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het gaat om applicaties waarmee consumenten kunnen chatten of bellen over het internet.

Rem op investeringen en innovatie
Volgens ICT~Office kan het inperken van marktvrijheid van de aanbieders een verminderde keuzevrijheid van de consument tot gevolg hebben en een rem zetten op het gebruik van nieuwe technologie. ‘Mede door de concurrentie op de Nederlandse markt, is de toegang tot en vrijheid van betaalbaar internet zeer groot. Met een snelle ontwikkeling van diverse diensten op het internet is er sprake van een hoge marktdynamiek. Het verbruik groeit exponentieel en dat vraagt om continue investeringen in het netwerk, vooral ook in de mobiele markt’, redeneert ICT~Office. ‘Vanwege de hoge dynamiek zijn businessmodellen, op basis waarvan investeringen worden gerechtvaardigd, volop in ontwikkeling. Door natuurlijke concurrentie in de markt bepalen de consument en zakelijke gebruiker niet alleen het succes van innovatieve diensten en in welk tempo extra in infrastructuur geïnvesteerd moet worden, maar ook het succes van businessmodellen.’

Marktwerking verstoord
Het opleggen van regels op het gebied van tarifering kan in deze gedachtengang tot verstoring van de marktwerking leiden, en tot het uitblijven van investeringen in diensten of onderliggende capaciteit waar de economie wel bij zou varen.

ICT~Office ziet, in navolging van de Europese Commissie en het initiële voorstel van het kabinet, meer in de verplichting aan aanbieders om hun tarieven transparant te maken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in