Loopbaan

Carriere
softskills

ICT-werkgevers vragen steeds vaker naar softskills

‘Resultaatgericht’ vaker gevraagd als softskill in de ICT dan in andere sectoren.

© Shutterstock
31 januari 2019

Enthousiast en gemotiveerd zijn de meest gevraagde eigenschappen onder Nederlandse werkgevers bij de zoektocht naar geschikte kandidaten voor ICT-vacatures. ICT-werkgevers zijn daarnaast vaker op zoek naar resultaatgerichte professionals dan werkgevers uit andere sectoren.

Dat blijkt uit gegevens van de internationale vacaturezoekmachine Adzuna als het gaat om softskills in vacatures. In totaal werden meer dan 5,5 miljoen vacatures in 6 verschillende landen uit de database van Adzuna geanalyseerd. Er bleken regionaal grote verschillen te zijn tussen de softskills waar werkgevers naar zoeken.

Eigenschappen gerelateerd aan de attitude van de kandidaat zijn erg populair in de top drie van Nederlandse softskills onder ICT-werkgevers. Zo vraagt men in ruim 15 procent van de vacatures om een ‘enthousiaste’ kandidaat. Op de tweede plaats staat ‘gemotiveerd’ als gevraagde softskill, hier wordt in 9,5% procent van de ICT-vacatures om gevraagd. Op de derde plaats staat leergierig.

Resultaatgericht wordt in 5 procent van alle vacatures als eigenschap benoemd, maar in ICT-vacatures is dit 6,5%. De top15 van de meest gevraagde softskills in de ICT-sector ziet er als volgt uit:

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!