Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-vernieuwing Mijn DUO pakt dubbel zo duur uit

De vernieuwing van Mijnduo.nl, een ICT-project van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), valt veel duurder uit dan bij de start werd gedacht. In 2010 waren de geraamde kosten 75 miljoen, maar inmiddels blijkt uit het Rijks ICT-dashboard dat de kosten bijna 145 miljoen euro bedragen. Op Mijnduo.nl kunnen studenten en oud-studenten terecht voor informatie over hun studielening.
studeren
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Het Hoger Onderwijs Persbureau schrijft over deze forse budgetoverschrijving.

De baten van het project werden geraamd op 13 miljoen euro, valt te lezen op hetzelfde ICT-dashboard van de Rijksoverheid. De levensduur van het nog op te leveren systeem wordt op 20 jaar geschat. In de toelichting bij het dashboard staat vermeld dat de businesscase van deze vernieuwing positief blijft.

In de toelichting schrijft de Rijksoverheid dat de overschrijding (van 16,1 miljoen t.o.v. van de raming in 2015) komt omdat het programma vertraagd is. Daardoor is de urenbehoefte gegroeid, aldus de uitleg. “Daarnaast is, op verzoek van de Sponsorgroep Programma Vernieuwing Studiefinanciering, de scope van het programma uitgebreid met optimalisatiefunctionaliteiten en is er een tolerantiebudget ter grootte van 15% van het kostenniveau van tranche 6B toegevoegd (€ 4,4 miljoen) aan de programmakosten.”  

'Grove schatting'

In een reactie naar het HOP zegt DUO dat de eerste beraming van 75 miljoen een grove schatting is geweest. “Toen is er al rekening mee gehouden dat het bedrag hoger zou kunnen uitvallen door inhoudelijke keuzes. Daarnaast is er sinds 2010 veel gewijzigd in het studiefinancieringsstelsel en dat heeft ook voor een stijging in de kosten gezorgd.”

Het HOP schreef eerder al dat de website van DUO komend voorjaar twee tot drie weken op zwart gaat. Dat was volgens de minister nodig om de vernieuwing door te voeren. Volgens het DUO gaat de website zeker niet op zwart. Wel heeft de vernieuwing een kleine impact voor de gebruikers. Om de geplande ICT-verbetering door te voeren, kunnen studenten met studiefinanciering een aantal weken in het voorjaar geen wijzigingen inzien die zij doorgeven.

Doel: selfserviceportaal

In een uitleg op de website Werkenbijnederland.nl zegt een van de ICT’ers die werkt aan het project dat het de bedoeling is dat DUO overstapt op een selfserviceportaal met straight-through-processing. Dat laatste betekent dat het ingevoerde opdrachten volautomatisch worden verwerkt. “Het systeem neemt dan gelijk een beslissing op een aanvraag."

"We streven naar verwerking en feedback binnen 10 seconden. Ook hebben we nu de mogelijkheid ingebouwd om tussentijds via iDEAL een betaling van je studieschuld te doen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in