Loopbaan

Carriere
baan

ICT-vacatures pieken in augustus

Ruim 10.000 vacatures meer dan vorig jaar.

13 september 2018

Ruim 10.000 vacatures meer dan vorig jaar.

Uit gegevens van Jobfeed – de Big Data-tool voor vacatures van het Amsterdamse bedrijf Textkernel -  blijkt dat er in de maand augustus een recordaantal online ICT-vacatures waren: 22.801 stuks. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in augustus 2017, toen er nog 12.262 online ICT-vacatures waren. AG Connect kreeg de data exclusief in te zien.

In geen enkele maand van dit jaar waren er zo veel ICT-vacatures als de afgelopen maand, blijkt uit de gegevens van Jobfeed. De maand juni komt er met 19.395 online vacatures voor ICT-functies nog enigszins bij in de buurt. In februari ging het vooralsnog om het laagste aantal ICT-vacatures van dit jaar – te weten 15.321.

Meestal fulltime en vast

Van de ICT-vacatures die de afgelopen vier weken online hebben gestaan ging het in het overgrote geval om fulltime functies (meer dan 32 uur per week). In maar liefst 83 procent van de gevallen gaat het om een fulltimefunctie, en in 9 procent om een parttime ICT-baan. Bij nog geen 7 procent gaat het om functies die zowel fulltime als parttime ingevuld kunnen worden.

Verder valt op dat het in bijna driekwart van de gevallen om functies met een vast contract gaat (74,7 procent). Bij 11,6 procent van alle online ICT-vacatures betreft het een freelance functie en in 5,2 procent van de gevallen gaat het om een functie met ‘mogelijk een vast contract’. Verder gaat het in 5,2 procent van alle ICT-vacatures om een tijdelijk contract en bij 1,8 procent betreft het detachering of een interim baan. Tot slot is minder dan 1 procent van de ICT-vacatures een stage- of afstudeerplaats, en gaat het in nog minder gevallen om een bijbaan of vrijwilligerswerk.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.