Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-student genomineerd voor innovatieprijs Shell

Twee weken geleden kreeg Robin Damen (20) te horen dat hij een van de finalisten is van de Young Business Award, een wedstrijd voor jonge innovatieve ondernemers van Shell. Met zijn bedrijf, Virtual Computing, zit hij bij de laatste vijftien van Nederland. “Dat had ik absoluut niet verwacht. Ik denk altijd aan Willy Wortels bij zo’n innovatiewedstrijd en zo zie ik mijzelf absoluut niet”, “lacht Damen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock


De student ICT en Media aan de Avans Hogeschool te Breda startte zijn bedrijf nog maar kort geleden. “Het is begonnen als een uit de hand gelopen hobby. In mijn vrije tijd hielp ik vrienden en kennissen met het oplossen van hun ICT-problemen, maar langzaamaan kwamen daar ook steeds meer betaalde klussen bij van particulieren en bedrijven in het MKB”, vertelt hij.
Toen hij in het derde studiejaar stage moest lopen, zag hij het dan ook niet zo zitten om die werkzaamheden te staken om bij een extern bedrijf ervaring op te doen. “Ik wilde veel liever verder met mijn eigen bedrijfje, dus heb ik voorgesteld om bij mezelf stage te gaan lopen.” Dat zag de schoolleiding in eerste instantie niet zo zitten. Hij kon bijvoorbeeld moeilijk zichzelf beoordelen. Maar toen hij in de persoon van Ad Schenkels, projectleider bij Starterslift, dat ondernemers ondersteuning biedt bij het uitwerken van een innovatief idee, een stagebegeleider had gevonden, kreeg hij groen licht.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in