Loopbaan

Software-ontwikkeling
studenten

ICT-problemen en docententekort nekten Informatica in Rotterdam

Rotterdam wil zich weer omhoog knokken in ICT-studieranglijst.

Eerstejaars studenten Informatica leren programmeren met Grande Omega © AG Connect,  Ester Schop
9 januari 2018

De Hogeschool Rotterdam had een dramatische uitgangspositie als het gaat om het kwaliteitsoordeel over de studie Informatica. Maar de hogeschool heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het wegnemen van klachten van studenten en de visitatiecommissie. En dat begint langzaamaan zijn vruchten af te werpen.

Voor ICT-studie moet je niet in Rotterdam zijn, kopte AG Connect in oktober van dit jaar naar aanleiding van de slechte scores voor de Hogeschool Rotterdam in de Keuzegids hbo 2018. Studenten beoordelen deze studie met een dramatisch slecht rapportcijfer - een 2,8 - en ook experts van het Netherlands Quality Agency (NQA) kwamen vorig studiejaar niet veel verder dan het oordeel ‘matig’. Volgens de samenstellers van de Keuzegids schiet het onderwijs bij de studie Informatica bij de HR echt tekort. “De studenten zijn het totaal oneens met de manier van toetsen, die volgens hen vaag is en niet goed aansluit op de stof.”

Volgens de nieuwe opleidingsmanager Albert Hofstede – afkomstig van de opleiding Communicatie, eveneens aan de HR en aangesteld in februari 2017 voor Informatica - was de lage notering van de Hogeschool Rotterdam geen verrassing. “Ik wist dat ik voor een pittige uitdaging kwam te staan toen ik hiervoor gevraagd werd. Mijn voorganger heeft om persoonlijke redenen gekozen voor een andere functie buiten de Hogeschool en ik werd gevraagd het stokje van hem voor een half jaar op te nemen. Het bevalt zo goed, dat ik heb besloten om aan te blijven. Ik heb wel gezegd dat als we over twee jaar nog in een dal zitten, ik blijkbaar niet de juiste persoon op de juiste plek ben. Maar tot nu toe hebben we al een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd en heb ik er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goedkomt.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!