Loopbaan

Carriere
Tweede Kamer spreekgestoelte

ICT-politicus 2016 Verhoeven is eenzame hoogvlieger

Kees Verhoeven is een van de zeldzame politici die zich vol inzet voor ICT.

© CC BY-SA 2.0,  risastla
3 januari 2017

Kees Verhoeven, ICT-politicus van het jaar, is een witte raaf binnen de politiek als het om ICT gaat. Het gros van zijn collega’s laat het onderwerp links liggen.  

Door de stemmers wordt Verhoeven gewaardeerd om zijn inspanningen om ICT meer op de politieke agenda te zetten. In veel commentaren wordt ook aangestipt dat er maar weinig politici zijn die zich hard maken voor ICT. Branchevereniging Nederland ICT : “Hij kijkt een stuk verder vooruit dan de meeste van zijn collega's.”

DearBytes-CEO Erik Remmelzwaal heeft het zelfs over een “eenzame strijd om andere Kamerleden enigszins te laten begrijpen waar ze over stemmen.”

Ruud Alaerd van de DHPA: “Er zijn te weinig politici of beleidsmakers waar het onderwerp Internet en meer in het algemeen ICT een domein is waarop men goed is geïnformeerd. Goed beleid stoelt mijns inziens op het hebben van inzicht en overzicht en het vervolgens kunnen omzetten in duidelijke richting. Eén van de zeldzame mensen uit de politiek die op dit moment aan een groot aantal van deze eigenschappen voldoet is Kees Verhoeven.”

Verhoeven ziet de prijs als een mooie blijk van waardering: “Ik heb me de afgelopen jaren steeds meer verdiept in vraagstukken rondom ICT, privacy en technologie. Dat is lang niet altijd een sexy onderwerp waar de kranten iedere dag mee volstaan, maar de invloed van internet en technologie op ons leven is enorm. Hoe ingewikkeld soms ook, de politiek kan zich niet afzijdig houden. Die moet zo goed en zo kwaad als dat gaat zorgen dat die ontwikkelingen binnen de grenzen van de wet blijven. Het kabinet denkt hier veel te gemakkelijk over en beschermt mensen in mijn ogen onvoldoende tegen de ongebreidelde zucht van overheden, opsporingsdiensten en commerciële bedrijven om alles van ons te weten te komen.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!