Loopbaan

Carriere
werven

ICT blijft koploper met wervingsproblemen

Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt.

12 juni 2018

De strijd om IT-personeel zet zich in alle hevigheid voort, nu een krapper wordende arbeidsmarkt het invullen van vacatures steeds lastiger maakt. Was vorig jaar nog exact de helft van de ICT-vacatures lastig in te vullen, dit jaar loopt dat verder op tot 54%. Werkgevers ervaren van alle beroepsgroepen alleen iets meer moeite met het vinden van technici, die nog net iets schaarser zijn dan IT-professionals.

Van alle ICT-functies vacatures voor software engineers het lastigst in te vullen, blijkt uit het vandaag gepresenteerde HR Trends 2018-2019, het jaarlijkse onderzoek onder HR-professionals dat Berenschot uitvoert in samenwerking met Performa en Talentsoft.

Het aantal organisaties in Nederland dat problemen ervaart om specifieke vacatures ingevuld te krijgen, blijft stijgen: inmiddels betreft dit 71%, terwijl dit in 2017 nog 56% was. Voor volgend jaar wordt een verdere toename verwacht. Het aantal bedrijven dat geen problemen heeft om bestaand personeel vast te houden, is verder teruggelopen van ruim de helft in 2017 tot 40% dit jaar.

“Werkgevers hebben steeds meer moeite om bestaande medewerkers te binden én hen met het oog op de toekomst inzetbaar te houden. HR-afdelingen zetten alle mogelijke instrumenten in om dit te realiseren. Dat geldt zeker ook in de ICT”, licht Hans van der Spek van Berenschot toe.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!