Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Automatisering verlegt koers

Brandfort is onder verschillende bedrijfsnamen actief op het gebied van productontwikkeling, bedrijfsmechanisatie en -automatisering, high-tech systemen, constructietechniek en apparatenbouw (ACE), mechanisch ontwerp en software-ontwikkeling van aandrijflijnen, interieurmodules en algemene beheerssystemen (BRACE). Ook houdt het zich bezig met de werving van hoogopgeleide technici voor de zusterbedrijven en klanten (BDF Talent).
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dat alles doet Brandfort met 250 medewerkers, die in 2012 een omzet van 17,4 miljoen realiseerden. Dit jaar verwacht het ingenieursbureau een omzet van bijna 20 miljoen euro te halen.

Omzet van combinatie komt boven 100 miljoen euro

Het gecombineerde bedrijf zal zo'n 1000 medewerkers tellen en een omzet boven de 100 miljoen euro realiseren. De bedoeling is om die omzet door autonome groei en verdere acquisities van specialisten in mechanica en mechatronica te laten groeien tot 200 tot 250 miljoen euro in 2015.

De transactie krijgt de vorm van een aandelenruil waarbij ICT Automatisering alle aandelen Brandfort verkrijgt tegen uitgifte van nieuwe aandelen ICT. De huidige aandeelhouders van ICT Automatisering zullen een belang van 73 procent houden in het uitstaande aandelenkapitaal na afronding van de transactie. De Brandfort-aandeelhouders krijgen de rest.

Voordat de bedrijven de fusie doorzetten, moet wederzijds nog wel boekenonderzoek naar tevredenheid afgerond worden. Ook moeten de aandeelhouders van ICT Automatisering nog hun goedkeuring verlenen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in