ICT Automatisering verlegt koers

24 juli 2013
ICT Automatisering wil fuseren met Brandfort. Op die manier wil het niet alleen een hogere omzet realiseren, maar vooral ook zijn expertise op het gebied van mechanica en mechatronica uitbreiden.

Brandfort is onder verschillende bedrijfsnamen actief op het gebied van productontwikkeling, bedrijfsmechanisatie en -automatisering, high-tech systemen, constructietechniek en apparatenbouw (ACE), mechanisch ontwerp en software-ontwikkeling van aandrijflijnen, interieurmodules en algemene beheerssystemen (BRACE). Ook houdt het zich bezig met de werving van hoogopgeleide technici voor de zusterbedrijven en klanten (BDF Talent).

Dat alles doet Brandfort met 250 medewerkers, die in 2012 een omzet van 17,4 miljoen realiseerden. Dit jaar verwacht het ingenieursbureau een omzet van bijna 20 miljoen euro te halen.

Omzet van combinatie komt boven 100 miljoen euro

Het gecombineerde bedrijf zal zo'n 1000 medewerkers tellen en een omzet boven de 100 miljoen euro realiseren. De bedoeling is om die omzet door autonome groei en verdere acquisities van specialisten in mechanica en mechatronica te laten groeien tot 200 tot 250 miljoen euro in 2015.

De transactie krijgt de vorm van een aandelenruil waarbij ICT Automatisering alle aandelen Brandfort verkrijgt tegen uitgifte van nieuwe aandelen ICT. De huidige aandeelhouders van ICT Automatisering zullen een belang van 73 procent houden in het uitstaande aandelenkapitaal na afronding van de transactie. De Brandfort-aandeelhouders krijgen de rest.

Voordat de bedrijven de fusie doorzetten, moet wederzijds nog wel boekenonderzoek naar tevredenheid afgerond worden. Ook moeten de aandeelhouders van ICT Automatisering nog hun goedkeuring verlenen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.