IBM gooit ouderenbeleid over andere boeg

23 april 2010

Het programma dat voor ouderen binnen IBM gaat lopen, heet ‘Active in Blue’ en zal aan het eind van het tweede kwartaal dit jaar concreet gepresenteerd worden. 20 procent van de Nederlandse IBM-populatie is ouder dan 50 jaar. In Nederland neemt nog slecht 43 procent van de 55- tot 64-jarigen deel aan het arbeidsproces. IBM gaat inventariseren over wie het gaat, om hoeveel medewerkers het gaat en waar deze groep behoefte aan heeft. IBM wil ouderen stimuleren actief en gemotiveerd te blijven en zich te blijven scholen. Er moeten meer mogelijkheden komen voor een ‘tweede loopbaan’ en constructies worden bedacht die een nevenloopbaan, buiten en naast de IBM-werkzaamheden, makkelijker maken.

In een paneldiscussie over het onderwerp ouderenbeleid zei Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO/NCW, dat er in bedrijven een cultuurverandering op gang moet komen. “Nog niet lang geleden was het gebruikelijk dat je op je 58e of 59e jaar met pensioen ging. Over tien jaar zal dat zijn opgeschoven naar 67 jaar. Over 25 jaar moeten we misschien doorwerken tot ons 70e jaar. Dat zal wennen zijn.”

Volgens Wientjes is het in veel bedrijven lastig om mensen ouder dan 45 jaar te scholen. “Werkgevers bieden het wel aan, maar laten het vaak even makkelijk als de betrokken medewerkers zelf voorbijgaan.”

Bert Ferweda, voormalig HR-directeur van IBM en ABN AMRO en nu HR-directeur van Rabobank, nam ook deel aan de discussie en ziet dat vooral de honkvaste groep lastig in beweging is te krijgen als het om scholing gaat. “Ook oudere medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun carrière en als bedrijf faciliteren wij die ontwikkeling. Maar we zullen het in het geval van ouderen meer moeten stimuleren. We zullen onze managers gaan opvoeden op dit punt, zodat ze oudere werknemers gaan dwingen tot zelfreflectie en educatie. De vrijblijvendheid van scholing voor ouderen moet verdwijnen. We zullen die vier of vijf dagen educatie per jaar gaan afdwingen.”

Om de maatschappij overeind te houden, zullen zaken anders georganiseerd moeten worden, zei Wientjes. “We worden allemaal anderhalf jaar ouder gemiddeld. Dat is heel mooi, maar we zullen de financiële consequentie daarvan moeten accepteren. Het is onvermijdelijk dat er dingen gaan veranderen, het zal moeten. We moeten er in de salarisgebouwen rekening mee houden. Er zijn allerlei wettelijke belemmeringen om ouderen aan boord te houden en zinvol in te blijven zetten. Dat maakt het voor werkgevers onbetaalbaar.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!