Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Industrie

IBM en ABB slaan handen ineen met industriële AI

Sterke tandem op het IoT

Industrie © CC0 Public Domain Philip Barrington
26 april 2017

Sterke tandem op het IoT

Het Zwitserse engineeringsbedrijf ABB en IBM gaan samenwerken op het terrein van ‘Industriële AI’. Beide multinationals hopen zo hun positie in het snel groeiende IoT te verstevigen.

ABB heeft internationaal een sterke positie in engineering en constructie. De onderneming heeft zich de laatste jaren toegelegd om het ontwikkelen van sensortechnieken voor het verzamelen van data. IBM’s brengt zijn expertise op het terrein van AI en zijn Watson data analyse in.

In een gezamenlijke verklaring stellen beide bedrijven dat ze het Iot naar een nieuw niveau willen tillen. Als voorbeeld noemen ze het online monitoren van industriële plants waarbij met ABB techniek continu beelden van constructies worden verzameld die vervolgens door IBM techniek wordt geanalyseerd. Zo’n systeem maakt menselijke interactie niet alleen overbodig, het is ook veel nauwkeuriger en voorkomt downtime. 

ABB is actief in meer dan 100 landen en heeft 132.000 werknemers. De onderneming realiseert een omzet van meer dan 50 miljard dollar. Het bedrijf heeft digitale techniek als ‘machine communication’ aangemerkt als belanrijke motor achter de groei van het bedrijf. De onderneming haalt nu al meer dan de helft van zijn omzet uit ‘digitally enabled’ technieken.

1
Reacties
Spellingscontrole 28 april 2017 07:57
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.