IBM daagt Gmail uit

2 oktober 2009
IBM introduceert LotusLive iNotes en positioneert deze dienstverlening als directe concurrent van Google Gmail en Microsoft Exchange.

IBM verwacht belangstelling voor de dienstverlening van grote bedrijven die hun e-mail willen uitbesteden in de vorm van software as a service (SaaS). De technologiegigant rekent 3 dollar per maand per gebruiker. Googles bedrijfsversie van Gmail kost 4 dollar per maand.

De technologiegigant verwacht ook belangstelling van kleinere bedrijven die de online-dienstverlening wel aantrekkelijk vinden maar huiverig zijn geworden door recente storingen in Googles dienstverlening. Ook IBM geeft overigens geen garantie op een 100 procent betrouwbaarheid, maar leunt op zijn goede reputatie.

IBM hoopt ook Exchange-klanten over te halen om op iNotes over te gaan op het moment dat Microsoft migreert naar Exchange 2010, wat bij bedrijven een flinke beheerinspanning vereist.

LotusLive iNotes is gebaseerd op technologie van Outblaze, dat IBM in januari overnam van de HongKong-gebaseerde specialist.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.