Management

Outsourcing
Brexit

IBM-baas VK waarschuwt werknemers voor gevolgen Brexit

Brexit © CC0 Pixabay
28 april 2016
In de VS is het misschien wat minder ongebruikelijk dan hier, maar opmerkelijk blijft het wel: IBM liet z'n Britse medewerkers weten dat een anti-Europa-stem nadelige gevolgen zal hebben voor hun werkgelegenheid.

Ook in februari maakte de Amerikaanse computergigant, samen met zo'n 200 andere grote bedrijven, z'n standpunt al publiekelijk bekend door ondertekening van een stemadvies aan de Britse burgers. Naar z'n eigen medewerkers in het Verenigd Koninkrijk deed het bedrijf er deze week nog een schepje boven op. Bij monde van David Stokes, die de leiding heeft over IBM's activiteiten in het VK, kregen medewerkers aldaar te horen dat een Brexit de business geen goed zal doen.

Aanmerkelijke voordelen van EU-integratie

In z'n blog maakt Stokes duidelijk dat de stem voor of tegen uittreding uit de EU ieders persoonlijke keuze moet zijn. Maar daarna zet hij wel fijntjes uiteen hoe de servicesactiviteiten van IBM in het VK nauw verbonden zijn aan klanten op het vaste land van Europa. "IBM is voorstander van lidmaatschap van het VK binnen een hervormde EU. (...) Als grote, mondiaal geïntegreerde onderneming met een sterke aanwezigheid door de gehele Europese Unie heen, ervaart IBM aanmerkelijke voordelen van EU-economische integratie", zo citeert de Britse IT-nieuwssite The Register.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.