I-Canon over ICT in het onderwijs

25 februari 2011

“De voorzitter van de conferentiecommissie, Marijke van der Brugge, wilde iets speciaals doen ter gelegenheid van het jubileum. Oorspronkelijk wilden we een bundel met colums, later hebben we het de naam canon gegeven, omdat het gaat om een verzameling teksten en beelden die kan worden gezien als een referentiekader van een gedeelde cultuur: mensen die hun sporen hebben verdiend met ICT in het voortgezet onderwijs. Je kunt hun columns met een glimlach zien als een soort van canon. Het zijn duidelijk opiniërende stukjes”, vertelt René Franquinet, voorzitter van de vereniging. De auteurs konden kiezen uit drie stellingen: Kan ICT het onderwijs in Nederland redden? Informatieoverload is een probleem van vijftigers. En: de i van ICT is de v van vervlakking.

Franquinet hoopt dat de canon inspirerend werkt. Alle scholen in het voortgezet onderwijs hebben een exemplaar ontvangen. Daarnaast is een digitaal exemplaar te vinden op www.ieniconferentie.nl. De reacties waren over het algemeen positief. “Wij hopen dat het ICT-management van die scholen ook zal overwegen de school lid te laten zijn van onze vereniging. De jaarbijdrage is belachelijk laag (27,50 euro), daar hoeft niemand het om te laten. We willen een sterke vereniging worden die een belangrijke stem krijgt bij het ministerie van Onderwijs”, vertelt de i&i-voorzitter.

De vereniging heeft het plan opgevat elk jaar een bundel uit te brengen. Daarnaast heeft de vereniging een stimuleringsprijs ingesteld van maximaal 5000 euro. De vereniging gaat op zoek naar goed uitgewerkte ideeën waarbij ICT het medium is waarmee aantoonbaar betere resultaten in een vak of groep van vakken in het voortgezet onderwijs bereikt kunnen worden. Plannen kunnen tot 1 april worden ingediend. “We hopen dat er een goed toepasbaar idee uitkomt dat zonder extra kosten op alle scholen toegepast kan worden.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!