Innovatie & Strategie

Security
Jurjen Harskamp

Hunt & Hackett wil vossen met vossen vangen

Nieuwe securityfirma met oud-Fox-IT-oprichter Ronald Prins verwees eerst naar vossensluwheid.

Jurjen Harskamp © Hunt & Hackett
2 oktober 2020

Hunt & Hackett heet de kleine, en bewust 'high-end' gerichte beveiligingsdienstverlener die nu mede door Ronald Prins is opgericht. Zijn co-oprichter, en CEO van H&H, is Jurjen Harskamp die AG Connect tekst en uitleg geeft. "Het probleem was vroeger dat wij in een andere wereld leefden dan klanten." De wereld van securityprofessionals is gevuld met cyberspionage, APT's en overheidsaanvallen. Wat voor veel gewone mensen en organisaties iets uit films of science fiction leek. "Dat is nu minder, maar het probleem is niet weg."

Op 2 juni dit jaar meldde de bekende security-expert Ronald Prins plotseling dat hij stopte met zijn overheidsfunctie voor toezicht op de inlichtingendiensten. De voormalige security-ondernemer die ooit Fox-IT had mee-opgericht, ging de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) verlaten. "Na twee jaar toewijding aan het bouwen en neerzetten van de TIB is het nu een volwassen organisatie geworden. Met de komst van de nieuwe fase voor de TIB heb ik voor mezelf besloten nieuwe stappen te gaan zetten", aldus Prins toen. Nu, met de onthulling van het nieuwe securitybedrijf Hunt & Hackett is duidelijk geworden wat die stappen zijn.

Dilemma op securitygebied

De timing was niet alleen ingegeven door de volwassenwording van de TIB. "Gezien de gevoeligheid van de functie en mijn mogelijke toekomstige activiteiten, lijkt het me passender om met onmiddellijke ingang te stoppen." Prins hield in zijn publieke mededeling nog een slag om de arm, maar er waren al dingen in wording. Hij is benaderd door Harskamp die met een dilemma op securitygebied zat. "Ik was eigenlijk bezig om te gaan investeren in een ander securitybedrijf, maar om dat om te buigen van middenmarkt naar high-end ...", dat zou heel veel werk kosten. "En het aantrekken van talent daarvoor!"

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!