Management

Juridische zaken
Contract

Hunt & Hackett mag oud-werknemers Fox-IT niet zomaar binnenhalen

Nieuw bedrijf Ronald Prins gehouden aan concurrentiebedingen en strenge regels.

13 oktober 2020

Fox-IT-oprichter Ronald Prins maakte begin deze maand bekend een nieuw securitybedrijf te starten: Hunt & Hackett. Het nieuwe bedrijf is druk bezig met het vullen van zijn personeelsbestand, en doet dat onder meer met (oud-)werknemers van Fox-IT. Maar mag dat zomaar?

Bij Hunt & Hackett werken al tien oud-werknemers van Fox-IT, waar Prins eerder mee samenwerkte. De meesten die nu bij Hunt & Hackett aan de slag gaan, werkten in de tussentijd ergens anders, maar in ieder geval één van de toekomstige medewerkers is nu nog actief bij Fox-IT. Jurjen Harskamp, medeoprichter van Hunt & Hackett, vertelde AG Connect begin oktober bovendien dat er gesprekken met Fox-IT lopen over een aantal mensen.

Maar mensen wegkapen bij je vorige bedrijf mag niet zomaar, vertelt arbeidsrechtadvocaat en partner Anita de Jong van Hogan Lovells International LLP. Het kan immers zo zijn dat die werknemers aan een concurrentiebeding gebonden zijn. “Als je niet aan een concurrentiebeding gebonden bent, dan is in beginsel het vrijheid blijheid. Dan moet iedereen met elkaar kunnen concurreren, mits dat eerlijk gebeurt. Als werknemers gebonden zijn aan een concurrentiebeding, dan handelt de nieuwe werkgever al snel onrechtmatig, door gebruik te maken van een contractbreuk door de werknemer.”

Ook voor werknemers van Fox-IT geldt waarschijnlijk een concurrentiebeding: AG Connect werd begin oktober getipt dat er intern een e-mail is rondgegaan om werknemers eraan te herinneren dat zij een concurrentiebeding hebben of kunnen hebben. Fox-IT zou bovendien van plan zijn om mensen streng aan die verplichtingen te houden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!