Management

Branche
Ren Zhengfei

Huawei-topman strijdlustig tegen VS

VS kan Huawei niet vermorzelen, zegt Huawei-oprichter.

Ren Zhengfei © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com cellanr
19 februari 2019

VS kan Huawei niet vermorzelen, zegt Huawei-oprichter.

"Er is geen mogelijkheid dat de VS Huawei kan vermorzelen, ook niet als de Amerikanen andere overtuigen onze technologie tijdelijk niet te gebruiken. We zijn gewoon te geavanceerd", stelt Ren Zhengfei, oprichter van Huawei, strijdlustig.

Zhengfei doet zijn uitspraken in een exclusief interview met Karishma Vaswani, een journalist van de BBC. Het is zijn eerste interview na de arrestatie van zijn dochter en Chief Financial Officer van Huawei, Meng Wanzhou . De arrestatie is puur politiek gemotiveerd, oordeelt Zhengfei.

Wanzhou werd in december in Canada gearresteerd op verzoek van de Verenigde Staten. Ze wordt verdacht van witwaspraktijken, bankfraude en het stelen van bedrijfsgeheimen. Zhengfei doet de beschuldigingen allemaal af als onzin.

Terugschalen is mogelijk

Hij geeft toe dat de anti-Huawei-stemming op een ongelukkig moment komt. Het potentiëel verlies aan klanten kan een significante schade toebrengen aan de omzet van het bedrijf, zeker nu telecomaanbieders over de hele wereld op het punt staan hun leveranciers voor de nieuwe 5G-netwerken te selecteren. Zhengfei: "We kunnen altijd de zaken een beetje terugschalen."

"Als de lichten uitgaan in het westen, straalt het oosten nog altijd. En als het noorden donker wordt, is er altijd het zuiden. Amerika is niet de wereld. Amerika representeert alleen een deel van de wereld", aldus Zhengfei.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.